Fructul pasiunii sau maracuya
Dietă & Fitness · Nutritie / 22.03.2010

Originar din Brazilia, fructul pasiunii sau maracuya se cultiva si in Florida, California, Hawaii si Noua Zeelanda. Sunt cunoscute peste 300 de specii ale acestei plante, insa doar 20 au fructe comestibile.

Originar din Brazilia, fructul pasiunii sau maracuya se cultiva si in Florida, California, Hawaii si Noua Zeelanda. Sunt cunoscute peste 300 de specii ale acestei plante, insa doar 20 au fructe comestibile. Fructul pasiunii are forma rotunda sau lunguiata, coaja groasa, iar culoarea difera in functie de specie.
 
Datorita aromei deosebite, pulpa este des utilizata pentru a da gust bauturilor sau sosurilor. Semintele aflate in interiorul fructelor sunt comestibile.


Informatii nutritionale

Fructul pasiunii este o sursa bogata de vitamina C, vitamina A si fier. Semintele au un continut bogat de fibre, care imbunatatesc digestia. Vitamina A este importanta pentru sanatatea pielii, parului, pentru buna functionare a sistemului imunitar, cat si pentru vedere. Vitamina C ajuta la repararea tesuturilor, la prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

 

Tabel nutritional
1 fructul pasiunii (100 g) contine 64 de calorii
Nutrienti Cantitate
Fibre 10 g
Vitamina C 30 mg
Vitamina B1 0,1 mg
Fier 1,6 mg
Magneziu 29 mg
Calciu 17 mg
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro