3. Negresă cu avocado (foto sus)
Pentru prăjitură 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa 230 de grame de ciocolată neagră, topită 1 ceaşcă cu zahăr 2 ouă 1 plic de zahăr vanilat 3/4 cană cu făină 1/4 cană cu pudră de cacao 1/2 linguriţă cu praf de copt 1/2 linguriţă cu sare 2 linguri ulei vegetal 100 grame de ciocolată neagră, mărunţită.
Pentru glazură: 1 avocado bine copt 2 căni şi jumătate de zahăr pudră 1 plic de zahăr vanilat.
Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestecă avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi se încorporează bine. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecându-se doar cât să se omogenizeze puţin.
Se adaugă uleiul vegetal, bucăţile de ciocolată şi se toarnă în tava de copt tapetată cu ulei/făină sau foaie de copt.
Se lasă aproximativ 30 de minute la cuptor, după care se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci cu mixerul avocado până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mică şi adaugă uleiul şi apoi câte puţin din zahărul pudră.
4. Donuts sau gogoşi coapte cu glazură de avocado
1 banană 4 linguri pulbere proteică cu ciocolată 3 linguri cu cacao 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu 2 linguri cu ulei de cocos 4 picături cu ulei esenţial de mentă (cu uz intern).Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
După ce se mixează în robot toate ingredientele se pune câte puţin din crema obţinută într-o tavă pentru donuts.
Se introduce tava la cuptor timp de 12 minute.
Până se răcesc se face o glazură amestecând o jumătate de avocado bine copt cu o lingură de ulei de cocos, câteva picături de extract de stevia şi 1-2 picături de ulei esenţial de mentă.
Se ornează gogoşile cu glazura de avocado şi se presară fulgi de ciocolată.