2. Ce alimente organice să cumperi. Sfatul expertului
Ca regulă de bază, specialistul îţi sugerează să optezi pentru produsele organice doar atunci când vorbim despre alimentele la care consumi şi coaja. Acesta este cel mai bun lucru, deoarece astfel vei evita din conţinutul ridicat de pesticide cu care sunt de regulă tratate toate. De exemplu, căpşunile nu au un strat exterior protector şi prin urmare sunt mai pline de pesticide, decât o portocală a cărei coajă o îndepărtezi, susţine specialistul.
3. Bea apă plată cu lămâie şi puţină sare de mare
Apa este esenţială pentru corp, susţine specialistul care îţi propune să o îmbunătăţeşti cu puţină sare de mare şi zeamă de lămâie. Mineralele din sarea de mare ajută corpul să reţină cantitatea optimă de apă, iar lămâie o face mai plăcută la gust. Bea măcar trei pahare mari de apă plată cu sare şi lămâie pentru a menţine un nivel optim de hidratare. În rest, consumă apa simplă, sucuri de fructe şi legume şi ceaiuri din plante medicinale, neîndulcite.
4. Găteşte acasă
Mâncarea gătită simplu, cu ingredientele care-ţi plac va fi cea mai bună pentru organism. Vei ştii exact ce cantitate de grăsime are, câtă sare ai folosit sau zahăr, precum şi faptul că nu conţine aditivi nocivi. Foloseşte cele mai simple idei şi inspiră-te din reţetele care nu necesită un timp de preparare îndelung, fiind perfecte pentru zilele în care eşti foarte ocupată sau obosită. Însă, făcând acest lucru vei avea certitudinea că mănânci sănătos.
5. Nu consuma calorii goale
Dulciurile, prăjelile şi produsele de patiserie nu-ţi vor aduce nutrienţi, ci doar calorii pe care corpul nu va reuşi să le ardă, favorizând astfel depunerea grăsimilor. Alege alimente bogate în vitamine şi minerale pentru a oferi corpului nutrienţii necesari şi consumă doar ocazional alimente nesănătoase.