7. Mănâncă verdeţuri
Salatele de verdeţuri reduc riscul de cancer ovarian cu până la 66%, avertizează Dr. Oz. Astfel că este esenţial să consumi zilnic verdeţuri proaspete precum salata verde, pătrunjel, spanac, valeriana, rucola, mărar şi alte frunze verzi. Nu ai nevoie de o cantitate exagerată de verdeţuri, explică Dr. Oz care spune că o cană cu verdeţuri proaspete sau o jumătate de cană cu verdeţuri gătite simplu asigură necesarul de nutrienţi pentru corp.
8. Mănâncă broccoli sau alte legume crucifere
Broccoli asigură vitamina C şi fibre, fiind recunoscut pentru efectul său anticancerigen. Alături de celelalte legume crucifere (varza, varza de Bruxelles, napii, conopida, varza roşie), două porţii de broccoli pe săptămână previne riscul de limfom.
9. Bea ceai verde
Ceaiul verde cald protejează stomacul de cancer, explică Dr. Oz. De asemenea, datorită substanţelor pe care le conţine ceaiul verde este recunoscut pentru efectul său anticancerigen.
10. Redu consumul de sare!
Ştim că sarea are un efect negativ asupra tensiunii arteriale, dar ştiai că ea creşte riscul de cancer la stomac? Dr. Oz recomandă să reduci consumul de sare şi să înlocuieşti snacks-urile sărate cu alternative mai sănătoase.