4. Începe ziua cu cereale integrale!
O porţie de cereale integrale consumate la micul dejun asigură saţietate şi o cantitate însemnată de fibre, susţine specialistul. El recomandă acest mic dejun datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce asupra sănătăţii. De asemenea, vei reduce semnificativ riscul de a face cancer la stomac.
5. Consumă peşte de două ori pe săptămână!
Peştele este o sursă bogată de grăsimi omega-3 care te protejează de cancerul colo-rectal, susţine Dr. Oz. Consumă în fiecare săptămână două porţii de peşte (macrou, hering, sardine, ton, păstrăv, somon) în loc de carne roşie care trebuie consumată mai rar.
6. Cumpără săptămânal sfeclă roşie
Consumă sfeclă roşie de două ori pe săptămână, deoarece te protejează de cancerul la stomac. Potrivit specialistului, sfecla roşie asigură nutrienţi esenţiali cu multiple beneficii pentru sănătate. Consumă sfecla crudă preparând o salată cu ceapă roşie, pătrunjel proaspăt şi ulei de măsline.