Din ce carne este făcut salamul de Sibiu. Consumatorii sunt revoltați
Salamul de Sibiu nu mai este de mult un produs local, făcut la Sibiu. Și pe lângă faptul că salamul de Sibiu nu este din Sibiu, nici măcar nu este fabricat din carne românească.
Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni.
Dar, salamul celebru românesc este acum un mix de cărnuri importate, scoțându-l astfel din zona scandalului pestei porcine, potrivit ziarulromanesc.es
Prețul salamului de Sibiu a crescut, în schimb.
Ștampila ovală care însoțește acest produs tradițional românesc este dovada materiei prime achiziționate din spațiul UE.
“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu stampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ștampile hexagonale, ştiţi că e ștampila de tranzit, nu achiziţionăm carne“, a explicat Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu la evenimentul “Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.
Citește continuarea pe doctorulzilei.ro