Dezavantajul oțetului de mere despre care nu vorbește nimeni
Dietă & Fitness · Nutritie / 07.10.2018

Credeai că oțetul de mere îți aduce numai beneficii? Următorul articol o să te facă să îți schimbi părerea.

Iată care este dezavantajul oțetului de mere despre care nu vorbește nimeni și ce ar trebui să faci dacă vrei să previi efectul negativ al acestuia asupra sănătății tale orale!

Care este dezavantajul oțetului de mere pe care mulți oameni nu îl cunosc?


Oțetul de mere poate face orice, de la calmarea unui stomac deranjat la vindecarea acneei, sughițului și pierderea kilogramelor nedorite. Cu alte cuvinte, este un ingredient care te poate ajuta în nenumărate situații. Iar acestea nici măcar nu acoperă toate modurile în care sănătatea ta poate beneficia de modurile în care acționează oțetul de mere. Dar, înainte de a-ți pregăti un pahar cu acest elixir magic, ai grijă! Acest tonic natural ar putea avea, de asemenea, un efect negativ asupra dinților tăi. Cum se întâmplă acest lucru? Iată la ce concluzie au ajuns specialiștii în sănătate!

Oțetul de mere poate eroda smalțul dinților conform cercetărilor. În timp ce multe studii au examinat efectele alimentelor acide, cum ar fi băuturile răcoritoare carbogazoase și sucurile de fructe, există cercetări care arată că acidul acetic regăsit în oțet îl plasează în aceeași categorie cu toate băuturile dăunătoare danturii tale. Într-un studiu, cercetătorii au pus smalțul dinților de lapte în diferite probe de oțet, cu niveluri ale pH-ului cuprinse între 2,7 și 3,9. După patru ore, oțetul a îndepărtat până la 20% din mineralele de pe dinți, după cum a afirmat studiul respectiv. Acest experiment nu a ținut cont de pH-ul salivei din gura oamenilor, care neutralizează aciditatea în alimentele pe care le consumăm. Dar este clar că oțetul de mere are dezavantajele sale. 

Acestea fiind spuse, este oare un motiv destul de solid acesta încât să te facă să renunți la oțetul de mere pentru totdeauna? Probabil că nu. Trebuie doar să previi deteriorarea dinților tăi prin diluarea oțetului în apă. De asemenea, poți bea amestecul obținut cu ajutorul unui pai. Specialiștii în sănătate recomandă amestecarea a 10 părți de apă cu 1 parte de oțet. După aceea, este important să îți clătești gura cu apă, pentru a te asigura că acidul este complet eliminat de pe dinți.

Dacă ai grijă să previi îndepărtarea smalțului de pe dinții tăi prin sfaturile de mai sus, poți beneficia în continuare de avantajele pe care le aduce oțetul de mere stării tale generale de sănătate. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro