Consumul unor legume înainte de alimente cu sos de soia sau curry poate lăsa un strat protector fin pe suprafața danturii
Pe de altă parte, nu doar ceaiul şi cafeaua duc la apariţia unor pete pe dinţi, ci şi consumul unor alimente foarte bogate în pigmenţi. Mâncarea indiană şi cea chinezească prezintă această caracteristică, din cauza curry-ului, care în timp poate duce la îngălbenirea dinţilor, şi a sosului de soia care, de asemenea, poate duce la apariţia unor pete.

Experţii recomandă consumul unor legume precum broccoli şi spanac înainte de mâncăruri cu sos de soia sau curry, pentru că acestea ar lăsa un film protector pe suprafaţa dinţilor, protejându-i astfel faţă de pătare.


Deşi poate părea puţin credibil, şi tipul de alimente consumate are un efect asupra sănătăţii articulaţiilor mandibulei, notează site-ul citat de Mediafax. Textura dură a cărnii utilizate la prepararea chebapului este asociată, uneori, cu apariţia unor dureri ale articulaţiei mandibulare. Consumul unei mari cantităţi de alimente ce necesită o mestecare intensă poate însemna o suprasolicitare a mandibulei şi a articulaţiei acesteia, ceea ce duce la apariţia de disconfort sau chiar durere.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro