Celulita se poate ameliora semnificativ dacă ai o alimentaţie echilibrată şi tonifiezi musculatura din zonele cu probleme. Aceste reguli sunt esenţiale, dar medicul nutriţionist Mihaela Bilic îţi dezvăluie şi alte arme secrete.
Celulita se poate ameliora semnificativ dacă ai o alimentaţie echilibrată şi tonifiezi musculatura din zonele cu probleme. Aceste reguli sunt esenţiale, dar medicul nutriţionist Mihaela Bilic îţi dezvăluie şi alte arme secrete.
Măsurile anti-celulitice pe care le poţi lua nu constau doar în tratamente scumpe efectuate la saloane de înfrumuseţare, ci şi câteva reguli pentru a-ţi îmbunătăţi stilul de viaţă şi a te asigura că ai grijă de sănătatea ta. Respectând câteva reguli elementare, pielea ta care este expusă direct toxinelor pe care le acumulăm în fiecare zi (deoarece elimină zilnic aproape 1 kilogram de reziduuri acide) va beneficia de efectele benefice şi va avea un aspect mai sănătos.
Cum îţi dai seama dacă ai mâncat corect?
Medicul Mihaela Bilic oferă un mic truc pentru a te ajuta să-ţi dai seama dacă ai mâncat corect pe parcursul unei zile. "Cel mai bine vă daţi seama că aţi mâncat corect într-o zi după senzaţia de uşoară foame din dimineaţa următoare. Aceasta arată nu numai că glucoza din sânge e scăzută, ci că au fost consumate inclusiv depozitele de glicogen hepatic", explică specialistul.
Iată care sunt armele secrete propuse de nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea "Sănătatea are gust":
1. Fereşte-te de carbohidraţi după ora 18:00!
Dacă reuşeşti să eviţi dulciurile, făinoasele, fructele, fasolea şi mazărea la masa de seară îţi vei ameliora semnificativ aspectul celulitei. Potrivit nutriţionistului, la masa de seară trebuie să alegi proteine slabe (peşte, carne slabă) şi multe legume, consumate în stare crudă sau preparate uşor la abur.
2. Nu omite din meniul tău alimente bogate în antioxidanţi
Vitaminele A, E şi C sunt principalele arme de luptă împotriva celulitei, susţine dr. Mihaela Bilic. Include în meniul tău fructe proaspete în culori cât mai variate, cât şi nuci/seminţe în stare crudă.
3. Acizii graşi omega-3, în meniul tău zilnic
"Rolul lor este să reducă procesele inflamatorii (celulita), să întărească structura pielii şi să neutralizeze procesele oxidative declanşate de radicalii liberi", scrie nutriţionistul în cartea sa. Poţi să iei suplimente cu omega-3, însă este recomandat să consumi peşte gras (somon, ton, anşoa, sardine, macrou, hering) măcar de două ori pe săptămână şi fructe oleaginoase (nuci, seminţe de in, seminţe de dovleac, seminţe de cânepă, seminţe de chia).
4. Elimină covrigeii, biscuiţii, chipsurile şi alege gustări sănătoase
Alege fructe şi seminţe crude atunci când ai poftă de o gustare.
5. Măreşte aportul de lecitină!
Este o substanţă care împiedică depunerea grăsimilor şi protejează celulele dermice, un lucru necesar atunci când vrei să ameliorezi celulita. Dr. Bilic recomandă să incluzi în meniul tău alimente precum soia, conopida, roşiile, spanacul şi portocalele.