Cele mai bune alimente de detoxifiere pentru această iarnă
Dietă & Fitness · Nutritie / 08.10.2017

Atunci când te gândești la o detoxifiere pentru această iarnă, probabil că îți vin în minte tot felul de sucuri, smoothie-uri și salate.

Însă acestea nu sunt perfecte pentru iarnă conform specialiștilor. Există anumite alimente de detoxiere pentru această iarnă care au o eficiență crescută. Iată despre ce este vorba!

Care sunt cele mai bune alimente de detoxifiere pe care le poți include în dieta ta în această iarnă?

1. Sfeclă


Sfecla conțină betaline, care sunt perfecte pentru detoxifierea ficatului. Un studiu recent a ajuns la concluzia că bicicliștii care au băut două căni cu suc de sfeclă cu 2,5 ore înainte de cursă și-au îmbunătățit performanța cu 2,8%, deoarece sfecla crește nivelul de oxid nitric din organism, ceea ce sprijină fluxul sanguin transmis către mușchi.

2. Conopidă


Conopida are un conținut bogat de indol-3-carbinol, un alt nutrient care curăță ficatul. Acest aliment poate fi utilizat ca un substitut pentru piureul de cartofi sau poate fi adăugat chiar și în supe, pentru a da o aromă consistentă asemănătoare cartofilor.

3. Curcumă


Curcuma este unul dintre cele mai puternice alimente care detoxifiază organismul. Au fost realizate mai multe cercetări pentru a demonstra eficiența sa și s-a descoperit că poate reduce durerea mai mult decât orice alt condiment. De asemenea, este perfect pentru durerea articulară și vindecarea intestinului. În plus, s-a demonstrat că turmericul protejează creierul de apariția Alzheimerului. Cumpără acest condiment proaspăt măcinat în cantități mici și folosește-l înainte de a cumpăra mai mult. Alte condimente recomandate sunt scorțișoara, ghimbirul, coriandrul și cardamonul.

4. Miere


Deși multe persoane cred că este greu să renunți la adăugarea îndulcitorilor în băuturi și deserturi, experții în nutriție sugerează schimbarea zahărului alb cu mierea. Deși mierea conține carbohidrați și calorii, este naturală, antibacteriană, antifungică și reprezintă o opțiune mai sănătoasă decât zahărul din trestie, care a fost rafinat în zahărul alb granular pe care îl știm cu toții.

5. Cod negru


Îți place carnea roșie? Specialiștii recomandă înlocuirea acesteia cu codul negru. Are un gust perfect pentru persoanele obișnuite cu carnea roșie. Este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3, care reduc inflamația din corp și de care are nevoie fiecare celulă din organism pentru a funcționa corect.

6. Înlocuitori ai lactatelor

Lactatele formează mucus, care poate împiedica abilitatea corpului de a elimina toxinele. Multe persoane care evită produsele lactate își curăță sinusurile și pielea. Poți apela la produse precum laptele de migdale, laptele de cocos sau laptele de cajou.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro