3. Smoothie 

Este foarte important să nu exagerezi cu fructele, ci să plusezi pe grăsimi sănătoase și proteine atunci când vrei să consumi un smoothie la micul dejun, avertizează nutriționistul. Este de preferat să combini două porții de legume, o porție de fructe ca să obții un smoothie sănătos care nu generează creștere bruscă a glicemiei. De asemenea, poți să adaugi frunze verzi, fie ele proaspete sau congelate pentru un plus de fibre și clorofilă. 
Iată rețeta de smoothie recomandată de nutrițonist: 1 ceașcă cu apă sau lapte vegetal neîndulcit, 1 ceașcă cu gheață, 1 lingură cu pulbere proteică de mazăre sau unt de arahide natural, 1/4 avocado, o bucată de conopidă, doi pumn cu frunze de spanac proaspete sau congelate, 1/2 banană congelată, 1/2 ceașcă cu fructe de pădure congelate. 


4. Omleta cu legume și verdețuri

 Combinație de legume, verdețuri și ouă constituie start perfect pentru o zi plină de energie. Ea asigură corpului proteine, grăsimi bune și fibre. Dacă nu consumi ouă, atunci poți să folosești tofu fărâmițat în locul ouălor, deoarece se combină perfect cu legume, avocado și puțin curry. 

5. Iaurt cu fructe de pădure

 Iaurtul grecesc cu puțină grăsime este ideal dacă preferi combinațiile lejere și cu fructe la micul dejun. Amestecă iaurtul cu semințe de chia, scorțișoară, fructe de pădure proaspete sau congelate, pudră de cacao și unt de arahide. O altă opțiune ar fi chefirul, dacă preferi să obții un amestec mai lichid. Este foarte important să nu exagerezi cu îndulcitorii și să adaugi doar dacă e nevoie puțină miere de albine sau gem. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro