Ce adevăruri ascund companiile alimentare?
Dietă & Fitness · Nutritie / 28.03.2017

Chiar dacă încerci să duci o viață sănătoasă, dacă nu îți faci toate cumpărăturile din piață, există mari șanse să ajungi să alegi mâncăruri procesate.

Din păcate, există multe alimente care par sănătoase și au un gust bun, însă s-ar putea să vrei să te gândești de două ori înainte de a le consuma. Dr. Kantha Shelke, specialist în știința alimentară din cadrul companiei Blue Corvus LLC Chicago, atrage atenția asupra felului în care sunt pregătite alimentele, înainte de a ajunge pe rafturile din magazine.
 

Iată la ce trebuie să acorzi atenție, înainte de a cumpăra anumite alimente: 

4 adevăruri ascunse de către companiile alimentare


1. Pieptul de pui conține foarte multă sare


Atunci când vine vorba de procesarea cărnii, oamenii sunt uimiți de faptul că acest proces presupune un surplus de apă și sare, pentru a da anumite caracteristici alimentelor. Carnea de porc și de pui este adesea injectată cu o soluție salină pentru frăgezire, aromare și umflare. Însă această soluție salină face carnea mai grea și, implicit, mai scumpă. Iar persoanele care urmează un regim alimentar fără sare, ar trebui să verifice mai bine etichetele alimentelor.

2. Parmezanul conține lemn


Cu toate că nu vei înghiți așchii de lemn atunci când consumi parmezan, acest aliment conține celuloză, care este folosit ca un agent aditiv. Această situație este întâlnită doar în cazul parmezanului deja ras. Așa că, dacă ești îngrijorată de prezența celulozei în parmezan, mai bine îți cumperi o bucată proaspătă de brânză, pe care să o dai pe răzătoare singură.

3. Există lemn și în pâine și cereale


Celuloza este un ingredient care se regăsește și în cereale, pâine și alimentele care conțin fibre. Derivații din celuloză nu sunt de obicei absorbiți de către organism și nu suferă nicio degradare la nivelul tractului digestiv. Consumul ridicat de celuloză nu pare a avea vreun efect negativ asupra organismului, însă reduce valoarea nutritivă a produselor alimentare. Cu alte cuvinte, oamenii nu pot digera celuloza. În cel mai rău caz, acest ingredient poate produce flatulență, balonare sau are un efect laxativ.

4. Burgerii s-ar putea să conțină bacteria E. Coli


Carnea tocată de vită provine, de multe ori, de la vaci diferite sau include părți de carne diferite dintr-o vacă. Din cauza aceasta, există un risc ridicat ca acest aliment să fie contaminat cu E. Coli, o bacterie care provine din intestinele vacilor și care poate îmbolnăvi oamenii. În cazul în care există E. Coli în carnea tocată, căldura de la gătit poate ucide aceste bacterii. Însă există și persoane care nu servesc burgerii bine făcuți, ci puțin mai în sânge. Iar aceste persoane sunt mai predispuse la îmbolnăvire.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro