Trezeşte-te de dimineaţă, zâmbeşte şi începe planificarea pentru meniul tău din cursul zilei. Vei constata pe pielea ta cât de benefică este o cură de detoxifiere pentru întregul organism, dar şi pentru siluetă!
Trezeşte-te de dimineaţă, zâmbeşte şi începe planificarea pentru meniul tău din cursul zilei. Vei constata pe pielea ta cât de benefică este o cură de detoxifiere pentru întregul organism, dar şi pentru siluetă!
Ce să NU consumi în aceste 3 zile
1. produse procesate care conţin aditivi alimentari;2. prăjeli;
3. afumături;
4. produsele făinoase preparate cu făină albă (pâine, biscuiţi, covrigei, patiserie, prăjituri, paste);
5. produse de tip fast-food;
6. lactate cu conţinut ridicat de grăsime;
7. unt şi margarină;
8. dulciuri, în special cele din comerţ, dar poţi să foloseşti mierea de albine, zahărul brun sau extractul de stevia pentru îndulcirea ceaiurilor;
9. băuturi carbogazoase, inclusiv cele dietetice;
10. alcool şi cafea, dar poţi să înlocuieşti cafeaua cu ceaiul verde;
11. sosuri pentru salate, maioneza, murături;
12. cantitatea de sare trebuie redusă şi înlocuită cu mirodenii.
Iată un plan de meniu pe care trebuie să-l respecţi în următoarele 3 zile! Bea cel puţin 2 litri de apă şi ceaiuri neîndulcite!
ZIUA 1
Micul dejun
- 1 linguriţă de seminţe de in măcinate cu un pahar de apă călduţă în care ai stors 1/2 lămâie. "Fibrele din seminţele de in interacţionează cu asimilarea grăsimilor şi zahărului la nivel intestinal, reducând nivelul colesterolului şi al glicemiei. Ele conferă senzaţia de saţietate rapid, cu un aport minim de calorii. De aceea, sunt recomandate în curele de slăbire şi pentru prevenirea obezităţii", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană;
- 1 feliuţă de pâine integrală cu brănzâ de vaci degresată (cu felii de ardei, castravete şi mărar presărat);
- lapte de migdale cu 1 banană şi 1/2 linguriţă cacao pudră amestecate in blender (vezi AICI cum să faci laptele vegetal în casă)
Gustare
Un pumn mic de migdale crude
Prânz
Paste integrale (neapărat integrale) cu sos de roşii, ulei de măsline extravirgin presat la rece, usturoi şi busuioc
Gustare
- 4-5 prune uscate
- 1 măr
- 1 ceai verde neîndulcit sau cu puţină miere/zahăr brun
Cină
- 1 salată de crudităţi (în funcţie de preferinţe) cu ulei de măsline extravirgin, lămâie şi mirodenii. Poţi să adaugi în ea boabe fierte de năut sau fasole sau linte dacă vrei să fie mai săţioasă.
- 1 ceai de urzică
ZIUA 2
Micul dejun
- 1 linguriţă de seminţe de in măcinate cu un pahar de apă călduţă în care ai stors 1/2 lămâie
- 2 feliuţe de pâine integrală cu pastă de avocado (Vezi AICI reţeta)
Gustare
1 iaurt degresat mic
Prânz
Orez brun cu curry, legume la grătar şi salată de sfeclă roşie crudă (Vezi AICI reţeta)
Gustare
- 4-5 curmale
- 1 măr
- 1 ceai verde neîndulcit sau cu puţină miere/zahăr brun
Cină
- Salată verde cu frunze de spanac, puţină ceapă, ulei de măsline şi zeamă de lămâie
- Supă cremă de rădăcinoase (ţelină, pătrunjel, păstârnac, cartof, ceapă, gulie, morcov fierte şi amestecate în blender plus mirodenii)
- 1 ceai de urzică
ZIUA 3
Micul dejun
- 1 linguriţă de seminţe de in măcinate cu un pahar de apă călduţă în care ai stors 1/2 lămâie
- 2 feliuţe de pâine integrală cu unt de migdale (vezi AICI reţeta)
Gustare
- 1 morcov
- 1 ceai verde neîndulcit sau cu puţină miere/zahăr brun
Prânz
Pastă de năut cu felii de legume crude sau salată verde (Vezi AICI reţeta). Poţi să înlocuieşti năutul cu linte sau fasole boabe.
Gustare
- 1 pumn mic de seminţe de floarea soarelui şi dovleac crude
- 1 măr
Cină
- File de peşte cu broccoli şi fasole verde sote (dar fără să foloseşti unt!)
- 1 ceai de urzică.