Legume la grătar cu orez şi curry
Reţete · Retete vegetariene / De Ioana Maroşan, 06.01.2011

O combinaţie numai bună acum după mesele îmbelşugate de care ai avut parte cu ocazia Sărbătorilor. Este o reteţă uşor de preparat, numai cu ingrediente sănătoase şi foarte rapidă.

O combinaţie numai bună acum după mesele îmbelşugate de care ai avut parte cu ocazia Sărbătorilor. Este o reteţă uşor de preparat, numai cu ingrediente sănătoase şi foarte rapidă.

Ingrediente

1 vânătă
1 dovlecel
1 ardei roşu gras
4-5 ciupercuţe
1 legătură de sparanghel
2-3 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie, după gust
sare, piper

  • Se pun legumele pe grătar, după care se prepară o salată amestecându-le cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.

 

Ingrediente pentru orez

1 cană de orez
1 lingură ulei de măsline


1 ceapă mică
1 linguriţă praf de curry
1 cană apă
sare, piper
coriandru şi chimen, după gust
capere (opţional)

  • se căleşte foarte puţin ceapa în uleiul de măsline şi se adaugă condimentele
  • se adaugă orezul şi apa, lăsându-se la fiert la foc mic. Se poarte orna cu câteva capere dacă îţi plac la gust.


Se poate servi cu o salată de sfeclă crudă dată prin răzătoare şi amestecată cu puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie şi chimen.

Poftă bună!


Credit foto: www.foodnetwork.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro