Legume la grătar cu orez şi curry
O combinaţie numai bună acum după mesele îmbelşugate de care ai avut parte cu ocazia Sărbătorilor. Este o reteţă uşor de preparat, numai cu ingrediente sănătoase şi foarte rapidă.
O combinaţie numai bună acum după mesele îmbelşugate de care ai avut parte cu ocazia Sărbătorilor. Este o reteţă uşor de preparat, numai cu ingrediente sănătoase şi foarte rapidă.
Ingrediente
1 vânătă
1 dovlecel
1 ardei roşu gras
4-5 ciupercuţe
1 legătură de sparanghel
2-3 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie, după gust
sare, piper
- Se pun legumele pe grătar, după care se prepară o salată amestecându-le cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Ingrediente pentru orez
1 cană de orez
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mică
1 linguriţă praf de curry
1 cană apă
sare, piper
coriandru şi chimen, după gust
capere (opţional)
- se căleşte foarte puţin ceapa în uleiul de măsline şi se adaugă condimentele
- se adaugă orezul şi apa, lăsându-se la fiert la foc mic. Se poarte orna cu câteva capere dacă îţi plac la gust.
Se poate servi cu o salată de sfeclă crudă dată prin răzătoare şi amestecată cu puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie şi chimen.
Poftă bună!
Credit foto: www.foodnetwork.com