Alimente pentru o detoxifiere naturală a corpului
Dietă & Fitness · Nutritie / De Iulia Mirică, 03.10.2018

Poți avea mai multă energie și o stare de spirit mai bună dacă încerci o detoxifiere naturală a corpului. Mai jos vei regăsi câteva alimente pe care le poți mânca pentru o detoxifiere naturală a corpului. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să fii o persoană mai vibrantă și mai sănătoasă!

Ce alimente ar trebui să consumi pentru o detoxifiere naturală a corpului?


1. Legumele cu frunze verzi


Anumite momente ale anului sunt mai potrivite pentru detoxifiere, în special când vine vorba de ficat. Primăvara reprezintă cel mai bun moment, în martie și aprilie, când medicina tradițională chineză este de părere că ficatul este cel mai puternic. Pentru a ajuta la curățarea ficatului, ar trebui să adopți un echilibru de arome în dieta ta - sărate, dulci, acre și amare. Cei mai mulți oameni au suficiente alimente dulci și sărate în dieta lor, dar nu consumă suficiente alimente amare și acre. Alimentele precum rucola și kale, dar și legumele cu frunze verzi aduc organismului substanțele nutritive de care are nevoie, pe lângă efectele detoxifiante.

2. Lămâi


Începe-ți ziua cu câteva lămâi stoarse, gheață și apă. Exact ca la spa. Consumul de apă cu lămâie îți oferă un surplus de vitamina C, pe lângă potasiu, magneziu și cupru și te ajută să absorbi mai multe substanțe nutritive precum fierul și calciul din alte alimente pe care le consumi. Iar o absorbție mai bună a nutrienților înseamnă mai puțină balonare. Apa cu lămâie stimulează ficatul și eliminarea toxinelor, deoarece acționează ca un diuretic ușor, ceea ce înseamnă că te poate ajuta să scapi și de excesul de apă din organism.

3. Ierburi


Există plante medicinale și suplimente care te pot ajuta la detoxifierea ficatului. Printre acestea se numără și rădăcina de păpădie, ciulinul de lapte și bupleurumul. S-a demonstrat că bupleurumul înbunătățește funcțiile hepatice generale și ajută la detoxifiere, precum și la prevenirea anumitor tipuri de cancer la femei, tratarea depresiei cauzată de sindromul premenstrual și menopauză. Poți face un ceai din ierburi, la care să adaugi o felie de lămâie.

4. Alge


Unele dintre cele mai dense legume nutritive pe care le poți consuma, algele au un conținut ridicat de antioxidanți și se mândresc și cu o sursă importantă de fitochimicale, cum ar fi polifenolii și fucoxantina. Algele marine, printre care se numără dulse, wakame, nori și kombu, sunt o sursă veche de hrană pentru comunitățile care trăiesc pe mare. Acestea sunt populare și în medicina tradițională chineză atunci când vine vorba de tratarea diferilor afecțiuni, de la infecțiile tractului urinar până la tumori. Recent, studiile care au inclus femeile asiatice au descoperit o incidență scăzută a cancerului de sân în cazul femeilor care au consumat cantități importante de alge marine. Asia și Japonia au cea mai lungă speranță de viață din lume, iar populația are o dietă bogată în alge marine. Însă este recomandat să eviți hijiki, deoarece poate conține arsenic și un nivel mai ridicat de mercur în funcție de sursa sa. Substanțele nutritive puternice din algele marine te pot ajuta să detoxifici sângele și rinchii. În plus, au proprietăți diuretice, care te ajută să elimini excesul de apă, în timp ce stimulezi imunitatea.

5. Sfeclă


Cunoscută drept un produs de curățare a sângelui, sfecla produce acid azotic, care ajută la creșterea fluxului de sânge din întregul corp. Consumul de sfeclă sau de suc de sfeclă oferă vitamina E, caroteni, acizi fenolici și betalaine (antioxidanți care ajută la repararea și regenerarea celulelor din ficat). Poți prepara un suc cu sfeclă, grapefruit, verdețuri sau poți combina mere, țelină, zeamă de lămâie, sfeclă dacă vrei să ai mai multă energie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro