Afinele - Selectarea si pastrarea
Dietă & Fitness · Nutritie / 17.11.2008

Alege afinele tari care au o culoare vie si uniforma. Zdruncina vasul cu afine si urmareste daca acestea au tendinta de a se rostogoli, in caz contrar reiese ca fructele sunt prea moi si chiar stricate. De asemenea, evita afinele care par a avea o culoare mohorata sau care au o textura moale si umeda.

Pentru a fi pastrate proaspete cat mai mult timp, afinele trebuie ferite de umezeala deoarece prezenta apei le putrezeste.

Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.   


Afinele coapte trebuie depozitate intr-un vas acoperit in frigider, si astfel, se vor mentine proaspete si bune de consumat timp de cateva zile. Intotdeauna, trebuie sa le verifici cand mananci si sa inlaturi afinele care au inceput sa se sctrice, deoarece le pot strica si pe celelalte.

De asemenea, afinele nu trebuie spalate decat atunci cand urmeaza sa fie consumate, deoarece prin spalare este indepartata "flora" care protejeaza afinele de degradare.

Afinele nu trebuie tinute la temperatura camerei mai mult de o zi, deoarece se strica.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro