8 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!

5. Tort Sacher

Ingrediente:

Pentru blat: 150 de grame de ciocolată amăruie (65-70 % cacao), 150 de grame de unt, 100 g zahăr pudră şi 100 de grame de zahăr tos, un baton de vanilie, 6 ouă mari, 150 de grame de făină, 300 de grame de dulceaţă de caise (obligatoriu).
Pentru glazură: 200 de grame de zahăr, 125 ml de apa, 200 g ciocolată amăruie.
 

Mod de preparare:

1. Rupe tabletă de ciocolată de 150 de grame în bucăţele, şi pune-o într-un vas la bain-mărie să se topească încet.
2. Pune untul moale, adaugă zahărul pudra, şi seminţele din batonul de vanilie. Amestecă cu mixerul, şi adaugă, pe rând, alternativ, ciocolată topită şi câte un gălbenuş de ou, până se termină şi ouăle şi ciocolată.
3. Bate albuşurile spumă împreună cu zahărul tos, până ce acesta se topeşte complet, iar albuşul devine foarte tare şi dens.
4. Amestecă jumătate din albuşurile spumă în cremă de ciocolată, adaugă făină cernută, apoi restul de albuş. Amestecă încet cu o spatulă pentru că aluatul să rămână pufos şi aerat.
5. Pune pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm hârtie de copt, toarnă compoziţia şi neveleaz-o cu o spatulă.
6. Încinge bine cuptorul şi pune tortul. În primele 15 minute lasă uşa de la cuptor deschisă, după care închide uşa cuptorului şi mai lasă-l încă 30-40 de minute.
7. Răstoarnă blatul pe un fund de lemn, scoate hârtia şi lasă-l să se răcească de tot. Tăie-l în două pe orizontală.
8. Pune dulceaţa de caise la bain-marie. Când s-a încălzit, răstoarnă dulceaţa într-un blender, pune o lingură de coniac şi omogenizează bine.
9. Când se montează tortul, se unge toată suprafaţa lui cu dulceaţa. Dacă dulceaţa este călduţă este mai bine.
 

Prepară glazura:

1. Pune zahărul cu apa la foc. După ce începe să clocotească, mai lasă-l 4 minute. Da deoparte siropul obţinut şi topeşte ciocolată în bain-marie. Apoi adaugă încet ciocolată topită în siropul de zahăr fierbinte, amestecând cu un tel. Amestecă încet ca să nu intre aer în glazură, până rezultă o glazură groasă şi netedă.
2. Toarnă glazură pe mijlocul tortului şi întinde repede pe suprafaţa şi pe margini. Se pune tortul pe un platou şi se lasă să se întărească glazura. Ornează cât de simplu se poate.
3. Lasă tortul să se răcească la temperatura camerei şi serveşte-l abia după 24 de ore de la preparare. Se păstrează în frigider doar după ce a fost început. 
  • www.viataverdeviu.ro, luni, 02.01.2012 11:27
    Felicitari

    Pare un tort din alimente neprelucrate..crude ..bravo ..sanatate maxima :)

  • pansela, marţi, 27.12.2011 19:31
    Torturi pt revelion

    Bunesi cu aspect frumos.O sa incercsi eu.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro