Terciul de ovăz este bogat în proteine, fiind un mic dejun echilibrat
De ce să-i consumi terci de ovăz la micul dejun?
1. Previi apariţia bolilor de inimă
Terciul de ovăz are un efect spectaculos de reducere a colesterolului, absorbind precum un burete grăsimile din sânge, explică specialiştii.
2. Este bogat în proteine
Terciul de ovăz este o opţiune bună pentru vegetarieni sau vegani, deoarece asigură o cantitate însemnată de proteine la micul dejun.
3. Este indicat la postmenopauză
Un studiu apărut în publicaţia American Heart Journal subliniază că femeile care au consumat cel puţin 6 porţii de cereale integrale pe săptămână au prezentat o încetinire în evoluţia aterosclerozei (depunerea plăcilor de aterom care împiedică circulaţia sângelui prin artera afectată) şi a stenozei (îngustare anormală a acestei valve, care o împiedică să se deschidă cum trebuie).
4. Este de ajutor pentru diabetici
Beta-glucanul are un rol fantastic în stabilizarea glicemiei, aşadar un mic dejun bogat în fibre te va ajuta să menţii sub control zahărul din sânge. Cercetările realizate arată că un consum regulat de cereale integrale poate să prevină apariţia diabetului zaharat de tip 2.
5. Protejează sânii
Potrivit cercetărilor, fibrele consumate cu regularitate oferă o protecţie importantă împotriva cancerului la sân. Datorită nutrienţilor din conţinutul său, ovăzul previne apariţia inflamaţiilor în corp, prevenind astfel apariţia cancerului.
6. Are rol antidepresiv
Magneziul care se găseşte în cantităţi mari în ovăz are rolul de a preveni stările depresive. De asemenea, ajută creierul să producă serotonină, hormonul responsabil cu starea de bine.
7. Este benefic pentru piele
Potrivit unor cercetări, terciul de ovăz are un rol calmant şi poate să fie de ajutor persoanelor care suferă de boli ale pielii, precum psoriazis sau eczemă.