6 gustări sănătoase pentru mamele care alăptează
Pentru a putea să-ți alăptezi copilul corpul tău arde 500 de calorii pe zi, așa că nu este de mirare că ți se face foame des. Află ce gustări îți propun nutriționiștii pentru a obține multe vitamine și a ocoli variantele cu efecte negative pentru tine și bebelușul tău.
Contează foarte mult ce gustări alegi să consumi în intervalul în care îți alăptezi copilul pentru că substanțele cu efect negativ se pot transmite prin laptele matern. În plus, precis vrei să revii la silueta de dinainte de sarcină, așa că este ideal să eviți caloriile irosite pe băuturi cu mult zahăr sau dulciuri. Tipurile de gustări propuse de specialiști sunt consistente și țin sub control pofta de mâncare pentru ca tu să ai energie toată ziua și să poți ocoli alimentele hipercalorice care te îndepărtează de greutatea ideală.
Fiecare opțiune are aproximativ 300 de calorii și reduce dorința de a ronțăi chips-uri sau de a te îndrepta spre o cofetărie ori raionul cu bomboane de la supermarket.
Iată ce gustări poți alege atunci când îți alăptezi bebelușul pentru a vă simți amândoi foarte bine:
1. Sandviș cu humus, curcan și roșii
Este o variantă rapidă de sandviș, cu mai puține calorii decât de obicei, care înlătură rapid foamea intensă și starea de amețeală.
Taie o chiflă din făină integrală pe jumătate și folosește numai una dintre părți. Întinde pe ea o lingură de humus, apoi pune 2 felii de piept de curcan rumenit la grătar, fără piele. Pune deasupra 3 felii de roșie sau o roșie cherry tăiată în două și finalizează cu o felie de brânză Cheddar. Pune sandvișul la microunde timp de 1-2 minute, până când se topește brânza.
2. Iaurt cu nuci crocante și fructe de pădure
Când simți nevoia de ceva dulce prepară această variantă pentru a evita excesul de calorii, zahăr și ingrediente artificiale. Alege un iaurt grecesc simplu, pe care îl vei combina cu 50g de nuci măcinate, o lingură de miere de salcâm, ½ cană de căpșuni, tăiate pe jumătate și ½ cană de afine. Amestecă bine și servește presărat cu puțină nucșoară și fulgi de migdale.
3. Cereale cu afine și unt de arahide
Iată un nou mod de a savura porția de cereale integrale, care te ajută să elimini rapid kilogramele în plus și să obții mulți nutrienți esențiali.
Amestecă 200g de fulgi de ovăz sau de secară cu ½ cană de lapte semidegresat, ½ cană de afine, 3 linguri de unt de arahide natural și ½ linguriță de scorțișoară.
4. Salată cu somon și biscuiți crocanți
Nu vei simți deloc lipsa chips-urilor sau a alunelor prăjite dacă optezi pentru această salată reconfortantă, foarte consistentă.
Alege o conservă de somon fără oase și piele, scurge peștele bine, apoi amestecă-l cu o lingură de maioneză light, ½ cană de felii de castravete și un vârf de cuțit de piper cayenne. Servește această salată cu 8 biscuiți din făină integrală sau graham.
5. Burger vegetal cu sos pesto
Prepară un alt tip de burger folosind doar felii de legume și vei vedea cât de bine se pot armonizxa aromele, chiar dacă nu folosești deloc carne.
Alege o chiflă din făină integrală, folosește doar jumătate, iar deasupra pune felii de vânătă, țelină, ardei gras, dovlecel și ceapă, rumenite la grătar. Finalizează cu o lingură de sos pesto, 2 felii de roșie și 2 frunze de salată verde.
6. Cartof umplut, în stil grecesc
Cartofii umpluți sunt o gustare foarte apreciată în general pentru că au un gust special și puține calorii. Rețeta preluată din bucătăria grecească te va ajuta să variezi puțin gustul tradițional în timp ce previi poftele alimentare.
Alege un cartof de dimensiune medie, elimină miezul din interior lăsând o margine groasă pentru a putea să-l umpli. În continuare prepară amestecul pentru umplutură din roșii uscate, măsline Kalamata, busuioc și brânză feta. Umple cartoful și dă la cuptor 30 de minute. În paralel rumenește miezul pe care l-ai scos într-o tigaie, cu parmezan și puțin oregano, apoi adaugă-l drept topping în momentul în care servești gustarea.