5 sfaturi care te ajută să alegi un probiotic eficient
Reglează tranzitul intestinal şi te feresc de constipaţie dacă ştii cum să iei cea mai bună decizie atunci când le achiziţionezi.
Probioticele sunt acele bacterii bune care se găsesc în flora intestinală. În tractul nostru digestiv avem bacterii bune care sunt esenţiale pentru a menţine un echilibru al florei intestinale şi a preveni înmulţirea bacteriilor rele. Echilibrul florei bacteriene intestinale este foarte sensibil şi poate să fie perturbat de numeroşi factori precum administrarea antibioticelor, anticoncepţionalelor, dar şi de unele boli digestive sau stresul. În mod obişnuit, flora intestinală are nevoie de şase luni pentru a se reface după un tratament de o săptămână cu antibiotice. Probioticele pot corecta aceste dezechilibre ale florei intestinale mult mai rapid, iar beneficiile lor nu se opresc aici. Iată cele mai importante roluri ale probioticelor în organism:
Cresc imunitatea organismului;Previn alergiile alimentare;Studiile au demosntrat că probioticele sunt capabile să reducă nivelul de colesterol;Previn infecţiile tractului digestiv;Reglează tranzitul intestinal, prevenind atât diareea, cât şi constipaţia;Împiedică dezvolatea bacteriilor rele în tubul digestiv;Contribuie la sinteza vitaminei K şi a anumitor vitamine B;S-a descoperit că previn indirect cancerul de colon.
iaurt, chefir, brânzeturi;varza murată;sos de soia fermentat (miso);microalge (spirulina, chlorella);alimentele fermentate, dar fără o cantitate mare de sare;suplimente nutritive cu probiotice.
Cresc imunitatea organismului;Previn alergiile alimentare;Studiile au demosntrat că probioticele sunt capabile să reducă nivelul de colesterol;Previn infecţiile tractului digestiv;Reglează tranzitul intestinal, prevenind atât diareea, cât şi constipaţia;Împiedică dezvolatea bacteriilor rele în tubul digestiv;Contribuie la sinteza vitaminei K şi a anumitor vitamine B;S-a descoperit că previn indirect cancerul de colon.
Cele mai bune surse de probiotice
iaurt, chefir, brânzeturi;varza murată;sos de soia fermentat (miso);microalge (spirulina, chlorella);alimentele fermentate, dar fără o cantitate mare de sare;suplimente nutritive cu probiotice.