5 idei de garnituri pentru miel
Cartofi la cuptor cu ridichi și fenicul
Cartofii cu ridichi crocante și fenicul se combină perfect și constituie o garnitură foarte bună pentru carnea de miel.
Ai nevoie de: 500 grame de cartofi noi, 500 grame de ridichi, un bulb de fenicul, 1/4 ceașcă cu unt, ulei de măsline, sare, piper, 1/2 de lămâie pentru zeamă, 1/2 linguriță de muștar Dijon, 1/2 linguriță de sirop de arțar sau miere de albine și frunze proaspete de mentă sau mărar pentru ornat.
Cartofii se feliază, se stropesc cu puțin ulei de măsline, sare, piper și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul încins la 230 de grade Celsius timp de 10 minute. Într-un bol separat se amestecă ridichile tăiate cu feniculul și puțin ulei de măsline, sare, piper. Se pun în tavă împreună cu cartofii făcuți de jumătate și se lasă la cuptor încă 15 minute. Peste salată se prepară un sos din unt topit, luat de pe foc și amestecat cu zeama de lămâie, muștarul și siropul de arțar. Se toarnă peste salată, se amestecă bine și se ornează cu frunze proaspete de mentă sau mărar.