3. Pateu de linte cu cimbru şi curry
Alături de năut, fasole, mazăre, germenii de lucernă, soia, seminţele de cânepă, hrişcă, lintea are un conţinut bogat în proteine. Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6. De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată. Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus şi nu îţi place să consumi foarte multă carne.
Ca să faci un pateu delicios pe care îl poţi consuma la micul dejun sau la gustările dintre mesele principale, iată de ce ingrediente ai nevoie:
o cană cu linte fiartă (poate să fie şi din conservă)3 linguri cu ulei de măslinesarepiper1 căţel de usturoizeamă de lămâiecimbrupuţin curry.
Se amestecă în robotul de bucătărie până ce obţii o pastă cremoasă.