2. Sarmale cu quinoa şi ciuperci, în foi de varză murată
Quinoa este o sursă completă de proteine, de aceea este recomandat să o foloseşti în dietă. De asemenea, ea este o sursă excelentă de magneziu, mangan, cupru, fier, triptofan, fosfor, dar şi vitamine, mai ales complexul de vitamine B și vitamina E. Printre vitaminele sale se mai numără și A, C, D sau K.
Dacă ai poftă de sarmale, îţi recomandăm această reţetă vegetariană cu quinoa în loc de orez.
Ingrediente
1 cană de quinoa înmuiată o oră şi spălată bine;ciuperci tăiate mărunt, în cantitatea dorită;1 ceapă tocată mărunt;3 căţei de usturoi pisaţi;3 linguri de ardei tocat de la borcan sau proaspăt;2 ardei iuţi din oţet, tăiaţi mărunt;1 morcov răzuit mărunt;1/2 de gulie răzuită mărunt;1/2 linguriţă de chilli;1 lingură de cimbru uscat;1 lingură de mărar uscat;sare de mare, după gust;1/2 linguriţă piper;1/4 cană ulei de măsline extravirgin;frunze de varză murată;borş, bulion şi apă pentru sos.
Mod de preparare:
1.Se răzuiesc şi se toacă ingredientele.
2.Se amestecă toate ingredientele, în afară de varza murată şi sosul.
3. Se înfăşoară pe rând foile de varză murată cu umplutura pentru sarmale.
4. Se aşază pe fundul cratiţei foi de varză murată, după care se aranjează sărmăluţele, iar deasupra se pune varză murată feliată şi se lasă la fiert 20-25 de minute la foc mic.
5. Se toarnă sosul peste sarmale, care se prepară în funcţie de gusturile fiecăruia. Nu e nevoie să acopere sarmalele. Dacă nu îţi place borşul poţi să pui doar bulion cu sau fără apă