4 moduri prin care să eviți mâncatul excesiv de sărbători
Sezonul de iarnă este perfect pentru reuniunile de familie și pentru preparatele tradiționale.
Însă mâncatul excesiv de sărbători se regăsește de multe ori pe lista noastră de sărbători, iar kilogramele în plus nu se vor sfii să apară nici ele. Iar dacă ai prefera să o porți o rochie de Crăciun, respectiv de Revelion, și nu un pulover larg, ți-am pregătit câteva sfaturi care te ajută să eviți mâncatul excesiv de sărbători.
Cum să eviți mâncatul excesiv de sărbători?
Mănâncă mai încet
Această regulă este valabilă pe tot parcursul anului, deoarece cu cât mănânci mai repede, cu atât vei mânca mai mult, pentru a te simți sătulă. Când mănânci prea repede, stomacul uită să îi trimită creierului semnale că este plin. Ar trebui să consumi o masă în 15-20 de minute, pentru a lăsa semnalele să acționeze în mod natural. Atunci când ești la o petrecere, ar trebui să fii atentă la cât timp petreci mâncând, pentru a nu scurt-circuita mecanismul de sațietate al organismului. Iar când te afli la restaurant sau la masă alături de cei dragi, încearcă să fii ultima care termină de mâncat.
Nu te duce la evenimente fără a mânca înainte.
Atunci când mergi la un eveniment și deja ți-e foame, ai tendința de a încerca orice platou cu preparate care îți stă în cale. Această regulă este similară cu cea conform căreia nu ar trebui să mergi la cumpărături alimentare cu stomacul gol, deoarece ai tendința de a cumpăra ce îți dorești pe moment, iar la evenimente s-ar putea să faci niște alegeri culinare care au un impact mare asupra dietei tale. Mănâncă o masă înainte de a pleca de acasă, care să conțină proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
Începe cu proteine și legume înainte de dulciuri.
Dacă ajungi la un eveniment sau în vizită la prietenii tăi în vacanța de iarnă și nu ai reușit să mănânci înainte de a pleca de acasă, fă-ți o favoare și concentrează-te asupra acelor alimente care te pot ajuta să-ți satisfaci foamea, alimente cu un conținut bogat de proteine și fibre. Un alt avantaj pe care îl poți obține cu ajutorul acestor alimente este stabilizarea zahărului din sânge înainte de a ajunge la desert.
Bea o cantitate suficientă de apă.
Alături de proteine, fibre și grăsimi sănătoase, apa este un alt lucru care te poate ajuta să te simți sătulă. Deshidratarea poate fi adesea confundată cu senzația de foame, iar aceasta poate dispărea de multe ori atunci când bei un pahar cu apă.