Preparare

Taie ciupercile pe jumătate, stropeşte-le cu zeama de la 1 lămâie şi pune-le la fiert timp de 15 minute. Între timp, căleşte ceapa într-o cratiţă încăpătoare, peste care apoi vei adăuga ciupercile fierte, cu tot cu zeama. Mai adaugă vinul, măslinele şi bulionul şi lasă-le să fiarbă la foc mic până când zeama scade (nu mai mult de 20 minute). Condimentează la final cu sare şi piper şi serveşte tocăniţa fierbinte, cu mămăliguţă, asezonată cu pătrunjel verde.


3. Pizza vegetariană

Tot în timpul iernii, te poţi răsfăţa cu o pizza vegetariană delicioasă, numai bună de savurat şi în perioada postului.

Ingrediente

200 g ciuperci
100 g porumb
1 ardei roşu
1 ardei verde/galben
6 măsline
2 castraveţi muraţi
sos de roşii dulce
sos de roşii picant (opţional)

Pentru blat

1 ceaşcă făină
3 linguri ulei
50 ml apă

Pentru maia

1 plic drojdie
1 lingură apă
1 lingură zahăr
1 lingură făină
sare
piper

Preparare

Pregăteşte maiaua pe care o laşi la dospit 10 minute. Amestecă apoi ingredientele pentru blat într-un vas separat, adaugă maiaua şi frământă bine. Lasă aluatul să crească până îşi dublează volumul.

Fierbe ciupercile (dacă sunt proaspete), feliază ardeii, măslinele şi castraveţii, după care aşază blatul într-o tavă, unsă în prealabil cu ulei. Unge blatul cu sos de roşii - şi cu cel dulce, şi cu cel picant, după preferinţe -, presară apoi legumele şi porumbul şi dă la cuptor până când se rumeneşte.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro