3. Supă detox de cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de potasiu și fibre care favorizează detoxifierea ficatului și eliminarea toxinelor din corp. 

Ingrediente pentru supa cremă de cartofi dulci:

1/2 cană cu linte roșie fiartă1 cartof dulce, curățat și tăiat cuburi3 morcovi, curățați și tăiați1 păstârnac, curățat și tăiat1 ceapă curățată și tăiată în patru2 căței de usturoi1 linguriță cu pulbere de turmeric1 linguriță cu chimen măcinat1/2 linguriță cu turmericUn vârf de linguriță de scorțișoarăSare2 căni cu apă caldă1 bucată mică de ghimbir răzuit1 linguriță cu ulei de cocos presat la recePătrunjel proaspătSemințe de dovleac1 lingură cu lapte sau crema de cocoș pentru ornatZeamă de lămâie 


Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 165 de grade Celsius.Legumele se pun într-o tavă tapetată cu foaie de copt, se condimenează și se amestecă cu uleiul de cocos. Se introduc la cuptor timp de 20 de minute. Legumele coapte se pun în blender cu apă, ghimbirul și lintea fiartă. Se mixează până când se obține o supă cremoasă.Servește cu pătrunjel proaspăt, semințe de dovleac și cremă de cocos. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro