2. Supă detox de broccoli
Broccoli, conopida, varza de Bruxelles și alte legume crucifere ajută ficatul să producă enzimele necesare pentru detoxifierea corpului.
Ingrediente pentru supa cremă de broccoli:
1 căpățână de broccoli1 ceapă 2 căței de usturoi1 cartof SarePiper 2-3 linguri cu ulei de măsline extravirgin1 lingură cu semințe de pin coapte1 lingură cu zeamă de lămâie (opțional)Parmezan pentru decor (opțional)
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pun la fiert ceapă tăiată mărunt, usturoiul și cartoful tăiat cubulețe.După 10 minute se adaugă floretele de broccoli, se lasă la fiert 5 minute și se oprește focul.Se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână, se asezonează cu sare, piper negru proaspăt măcinat și ulei de măsline. Opțional se adaugă puțină zeamă de lămâie, în funcție de gustul tău.Se ornează cu semințe de pin coapte și se stropește cu puțin ulei de măsline.