Mituri despre slăbit
Multe persoane își doresc să slăbească și încearcă să găsească cea mai ușoară și eficientă metodă. Însă există și metode periculoase, așa că este important să știi ce modalitate să alegi dacă vrei să slăbești.
De asemenea, există și multe sfaturi, însă nu toate dintre acestea sunt și bune. Iată câteva mituri despre slăbit, pe care nu ar trebui să le iei în considerare dacă vrei să urmezi o dietă echilibrată și un regim sănătos, ale căror efecte să se vadă pe termen lung!
Ce mituri despre slăbit te pot induce în eroare?
1. Ignoră-ți foamea
Oamenii cred că, pentru a slăbi, trebuie să se înfometeze. Însă specialiștii sunt de părere că aceasta este o soluție greșită. De multe ori, persoanele care țin dietă evită să mănânce atunci când le este foame, deoarece încearcă să limiteze numărul de calorii pe care le consumă. Însă atunci când ignori foamea, intervii în echilibrul normal al hormonilor. Iar când întrerupi echilibrul hormonal normal, creezi un cerc vicios, în care are de suferit metabolismul. Este important să-ți asculți organismul și să mănânci atunci când ți-e foame.
2. Numără-ți caloriile
Cu toate că se crede că pierderea în greutate este un proces destul de simplu, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Fiecare persoană absoarbe și procesează caloriile și substanțele nutritive specifice în mod diferit. Unele persoane rețin mai multe calorii dintr-un anumit aliment decât alți oameni. De aceea, este important să îți aduci aminte de funcțiile unice ale organismului tău, mai departe de numărarea caloriilor. În momentul în care încerci să-ți controlezi poftele și caloriile, s-ar putea să câștigi în greutate, nu să slăbești. Atunci când ne impunem limite și restricții alimentare în mod frecvent, greutatea corpului crește.
3. Grăsimile reprezintă inamicul numărul 1
S-ar putea să ți se pară intuitiv - atunci când mănânci mai puține grăsimi și arzi mai multe grăsimi, poți să pierzi în greutate. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Consumul de grăsimi poate fi un instrument eficient pentru pierderea în greutate. Atunci când ai o dietă bogată în grăsimi sănătoase (avocado, ulei de măsline, nuci și somon), metabolismul organismului este mai eficient și folosește această grăsime pe post de combustibil. Grăsimile stimulează, de asemenea, lipoliza (descompunerea grăsimilor pentru energie). Cu alte cuvinte, dacă vrei să arzi grăsimile, trebuie să mănânci grăsimi. Însă ai grijă să nu exagerezi. Cu toate că avem nevoie de grăsimi, preferabil animale, consumăm prea multe, în general.