Dr. Oz: 7 obiceiuri la care trebuie să renunţi dacă vrei să slăbeşti
Dietă & Fitness · Dieta / 21.01.2013

Cerealele rafinate de la micul dejun care conţin o cantitate exagerată de zahăr nu te vor ajuta să slăbeşti. Află de celebrul Dr. Oz care sunt obiceiurile cele mai nocive pentru silueta ta.

Cerealele rafinate de la micul dejun care conţin o cantitate exagerată de zahăr nu te vor ajuta să slăbeşti. Află de celebrul Dr. Oz care sunt obiceiurile cele mai nocive pentru silueta ta.

 

Dacă nu reuşeşti să scapi de kilogramele în plus înseamnă că planul tău alimentar îţi sabotează silueta. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care să ţii cont dacă vrei să slăbeşti:


1. Nu mai mânca dimineaţa cereale rafinate, ci alege-le pe cele simple
Alege cereale integrale din magazinele naturiste care nu conţin zahăr rafinat, ciocolată sau alte arome artificiale. Un amestec simplu din fulgi de ovăz, secară, mei, quinoa expandată, fulgi de cocos, nuci şi seminţe crude, stafide, goji, curmale, etc. O altă opţiune este să-ţi faci terci de ovăz, budincă de quinoa sau amarant în lapte, îndulcită cu puţină miere sau dacă preferi ceva sărat la micul dejun poţi să fierbi quinoa în apă şi să o amesteci cu avocado, ardei roşu şi pătrunjel.




2. Limitează consumul de făină rafinată
Pâinea, produsele de patiserie, covrigeii, pastele şi toate dulciurile pe bază de făină rafinată sunt de evitat. Ele trebuie consumate doar ocazional, nu zilnic. În plus, pâinea, pastele şi orezul le poţi înlocui cu variantele integrale.


3. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu cele făcute în casă şi consumă-le doar ocazional
Este de preferat să te răsfeţi cu dulciuri făcute în casă atunci când îţi este poftă, deoarece vei ştii cu siguranţă ce ingrediente ai pus în reţetă. Astfel, vei evita cantităţile exagerate de zahăr, arome artificiale, conservanţi. Şi pe acestea este de preferat să le consumi ocazional şi în cantităţi moderate.



4. Nu mai cumpăra sucuri carbogazoase, ci fă-ţi acasă un suc proaspăt stors din fructe
Este de preferat să-ţi faci acasă un suc proaspăt stors din fructe dacă pofteşti la sucuri. Încearcă să eviţi băuturile carbogazoase din comerţ, deoarece ele îţi vor aduce extra-calorii şi niciun nutrient.


5. Bea cafeaua simplă, fără combinaţii cu lapte, siropuri, arome şi frişcă
Cafeaua simplă, îndulcită eventual doar cu o jumătate de linguriţă de zahăt brut este recomandată în defavoarea celorlalte sortimente care conţin grăsimi saturate, prea mult zahăr rafinat şi arome.



6. Nu mânca orice îţi cade în mână, ci gândeşte-te puţin la valoarea nutritivă a alimentelor pe care urmează să le consumi

Durerile de cap, crampele, starea de iritare sau bolboroselile stomacului nu sunt simptome care anunţă senzaţia de foame, explică Dr. Joel Fuhrman, un specialist invitat în emisiunea The Dr. Oz Show. Toate aceste simptome sunt cauzate de reacţia organismul la alimentele sărace în nutrienţi pe care le alegi. Atunci când faci alegeri alimentare nesănătoase, organismul va încerca să scape de substanţele nocive cauzând această stare de disconfort.

 

7. Învaţă să identifici adevărata senzaţie de foame!
Este important să recunoşti adevăratele simptome care anunţă senzaţia de foame, explică specialistul. Iată care sunt acestea:

  • senzaţiile pe care le simţi în piept şi gât. Potrivit specialistului, foamea nu o resimţim în stomac, ci la nivelul pieptului şi a gâtului.
  • pofte accentuate. Acest simptom apare ca urmare a consumul de hrănă nesănătoasă care inhibă papilele gustative. Abia după ce renunţi la prăjelile bogate în grăsimi sau la alimentele exagerat de dulci, papilele tale vor fi mai sensibile şi vor aprecia gustul adevărat al alimentelor sănătoase. Astfel nu vei reuşi să mănânci doar când îţi este foame, fără să pofteşti la alimente nesănătoase.
  • creşterea producţiei de salivă. Când îţi este cu adevărat foame, glandele digestive şi enzimele se pregătesc pentru procesul de digestie, cauzând acea senzaţie că "îţi plouă în gură". 

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro