Autorii studiului susțin că monitorizarea zilnică a caloriilor consumate nu este cea mai bună metodîă pentru a combate obezitatea
Semnatarii studiului critică industria specializată în medicamente pentru slăbit, afirmând că aceasta se concentrează pe restricţia calorică, în loc să promoveze "o nutriţie sănătoasă".

Ei promovează cu această ocazie dieta mediteraneană, care include fructe, legume, nuci, seminţe şi ulei de măsline, întrucât aceste alimente reduc foarte repede riscul de infarct şi accident vascular cerebral.


Studiul a fost coordonat de medicul cardiolog Aseem Malhotra.

Inspirată din bucătăriile tradiţionale ale unor ţări precum Grecia, Spania şi Italia, dieta mediteraneeană este de mulţi ani asociată cu starea de sănătate bună şi cu sănătatea inimii. Ea promovează abundenţa în dieta zilnică a fructelor şi legumelor proaspete, cerealelor integrale, uleiului de măsline, nucilor şi seminţelor, dar şi a cărnii de pasăre şi de peşte, în locul cărnii roşii, untului şi grăsimilor animale.


Autorii studiului spun că adoptarea dietei mediteraneene după un infarct este de aproape trei ori mai eficientă în privinţa riscului de deces în comparaţie cu administrarea de statine, medicamente care au rolul de a reduce concentraţiile de colesterol.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro