ceai verdeCeaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi
Un alt aliat de nădejde este ceaiul verde: "Ceaiul verde este o băutură delicioasă și la îndemâna oricui, plin de antioxidanți naturali și pe care asiaticii îl consumă din abundență pentru scăderea colesterolului și reducerea incidenței infarctului cardiac. Spre deosebire de ceaiul negru, care în procesul de fabricație mai întâi este fermentat, ceaiul verde este doar înăbușit în vapori de apă ceea ce ajută la păstrarea antioxidanților în compoziția sa", explică Lygia Alexandrescu.


Antioxidanții naturali nu trebuie să lipsească din alimentație pentru că ei sunt cei care se luptă cu radicalii liberi, cauza principală a îmbătrânirii și apariției cancerelor. Sursele de antioxidanți sunt numeroase: fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde şi semințele de susan.

Totodată, uleiul de măsline și usturoiul sunt două ingrediente care fac mâncarea mai delicioasă și mai sănătoasă. "Uleiul de măsline are în compoziția lui grăsimi mononesaturate care ajută la scăderea incidenței bolii cardiace și a cancerului, în special folosit crud în salate și adăugat în mâncare după ce aceasta a fost preparată. Usturoiul conține peste 100 de compuși chimici cu proprietăți terapeutice, fiind un ingredient gustos, dar și un medicament folosit de secole. Astfel el ajută la scăderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale și din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural", explică nutriționistul.


Apa, adaugă Alexandrescu, este componenta primordială a organismului uman și de aceea nu trebuie uitată. "Hidratarea zilnică trebuie să fie completă și acest lucru se poate asigura consumând minim 30 ml/kg corp/zi", arată ea.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro