Cu toții ne dorim să fim în formă și să avem un fizic de invidiat sau măcar de admirat. Dacă ai probleme cu greutatea, îți oferim 11 trucuri simple care te ajută să fii în formă!
1. Fixează-ți obiective realiste
Obiectivele trebuie să fie pe termen scurt, dar și pe termen lung. Asigură-te că sunt realiste și că pot fi îndeplinite. Oferă-ți o recompensă pentru fiecare succes, asta te va ajuta să păstrezi o atitudine pozitivă legat de îndeplinirea planului pe care ți l-ai propus.
2. Un mic dejun copios și o cină ușoară
Cunoști zicala: „La micul dejun mănâncă la fel ca un rege, iar la cina la fel ca un sărac?” Studiile arată că oamenii care sar peste micul dejun au un risc mai mare pentru obezitate. De aceea, este foarte important ca micul dejun să fie hrănitor și trebuie să-i acorzi atenția cuvenită. O cină ușoară te va ajuta să dormi ca un bebeluș și îți va accelera metabolismul.
3. Îți este foame cu adevărat?
Știai că adesea corpul nostru confundă foamea cu setea? Atunci când ești deshidratată, corpul tău emite aceleași semnale ca atunci când nu ai mâncat îndeajuns. Așadar, dacă încerci să pierzi din greutate, este important să urmărești care este cantitatea de lichide pe care o consumi. Atunci când simți că ți-e foame, bea un pahar cu apă mai întâi și așteaptă câteva minute pentru a evita să mânânci mai mult decât ai nevoie.
4. Mănâncă puțin și des
Pauzele mari între mese îți vor crea o senzație de foame foarte puternică. Vei mânca totul cu repeziciune și, până când te vei simți sătulă, vei fi înghițit mai multă mâncare decât are nevoie corpul tău.
5. Învață să gătești
De obicei, oamenii consideră că mâncarea „sănătoasă” este plictisitoare și lipsită de gust, dar secretul constă în varietate și în felul în care o aromatizezi. Învață să descoperi mâncăruri noi și fă-ți meniuri sănătoase din alimentele care îți plac cel mai mult.
6. Fă-ți un plan săptămânal
Planul săptămânal este o idee excelentă care te va ajuta să-ți atingi obiectivele mult mai ușor. De exemplu, planifică-ți meniul și activitățile pentru săptămâna care urmează. Fă lucrurile diferit ca să nu devină plictisitoare. Mergi cu bicicleta sau plimbă-te prin locuri frumoase sau prepară o masă delicioasă și sănătoasă pentru prietenii tăi.
7. Micile „plăceri vinovate” culinare
Uneori meriți o recompensă dacă ai fost cuminte. Dar asta nu înseamnă să mănânci o caserolă de înghețată. Servește o porție mică din mâncarea preferată și apoi revino la dieta zilnică.
8. Mănâncă porții mai mici
O metodă bună ca să-ți păcălești creierul și să eviți să mănânci mai mult decât e necesar este să servești mâncarea pe farfurii mici. Aceeași cantitate de mâncare va părea mai mare și vei crede că ai servit o porție mai mare.
9. Cu toții greșim
Nu te învinovăți pentru momentele de slăbiciune. Este normal și se poate întâmpla oricui. Recunoaște că ai greșit și revino la rutina sănătoasă.
10. Gândește pozitiv
Atunci când te simți frustrată și este gata să renunți, gândește-te la lucruri pozitive și la obiectivele pe care deja le-ai atins, indiferent cât de mărunte ți se par. Scrie în fiecare zi pe o foaie principalul tău obiectiv ca să-ți reamintești cât de mult vrei să-l obții. În felul acesta vei rămâne concentrată și motivată.
11. Canalizează-ți stresul
Știm că dorința de a mânca este generatoare de foarte mult stres, până acolo încât ajungi să te gândești numai la mâncare. Acest fel de a gândi este dăunător pentru corp pentru că stresul generează cortizol, un hormon care împiedică scăderea în greutate. Așadar, eliberează-ți mintea, citește o carte și încearcă să faci lucrurile care îți fac plăcere.