4. Adaugă în meniu garnituri de legume

Pe lângă bombele calorice care decorează masa de Crăciun şi de Revelion, alege să pregăteşti şi garnituri şi gustări sănătoase, sub formă de legume şi fructe. Pune-le la vedere, în cantităţi cât mai mari, astfel încât să fie la îndemâna oricui - inclusiv a ta - atunci când vrea să savureze un snack între mese, dar şi când vine vorba despre alegerea garniturii pentru tradiţionala friptură de porc.

5. Consumă alcool cu moderaţie


Nu doar fiindcă băuturile alcoolice sunt ticsite cu calorii, dar şi întrucât, în situaţia în care consumi mai mult de o singură astfel de băutură, rişti ca inhibiţiile şi restricţiile autoimpuse să dispară, iar tu să ajungi să bei mai mult decât îţi propusesei iniţial, dar şi să mănânci peste măsură. Limitează-te, aşadar, la numărul de băuturi pe care ştii că îl poţi suporta şi vei evita atât kilogramele în plus, cât şi eventuale comportamente regretabile.


6. Bea multă apă

Hidratarea corespunzătoare este extrem de importantă în orice moment al anului, dar de sărbători te ajută şi să îţi sporeşti senzaţia de saţietate şi să te abţii cu mai multă uşurinţă de la tentaţiile culinare abundente.

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro