5 reguli alimentare greşite. Poţi să uiţi de ele!
Crezi că dacă bei suc de mere e mai bine decât să alegi o băutură de tip cola? Sau că e mai bine să consumi miere decât zahăr? Ai grijă la unele alternative sănătoase!
Uneori, în încercarea de a mânca sănătos şi hipocaloric, găsim alternative care de multe ori se dovedesc a fi exact opusul. Nu bei băuturi de tip cola ca să nu te îngraşi, dar bei suc de mere care consideri că are mai puţine calorii? Nu este deloc adevărat! Sunt multe alternative la alimentele mai calorice şi pe care le consideri sănătoase, însă ele nu sunt tocmai ceea ce par.Potrivit Bright Side există câteva reguli alimentare de care poţi să uiţi!
1. Sucul de mere, alternativa sănătoasă la băuturile de tip cola
250 de mililitri de suc de mere = 115 calorii.
250 mililitri de cola = 95 de calorii.
Prin urmare, alternativa pe care te bazai nu este una care te ajută la slăbit. Dacă acesta este motivul pentru care ai ales să substitui o băutură cu cealaltă atunci alegerea pe care ai făcut-o nu este una bună. Sucul de mere pasteurizat este adesea considerat o băutură sănătoasă şi multă lume îl alege pentru a înlocui cola. Dacă chiar vrei să faci o alegere sănătoasă şi să ai grijă de silueta ta, atunci bea apă plată!
2. Alegi mierea de albine în locul zahărului
Dacă este o miere naturală şi de calitate atunci aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate, deoarece este foarte bogată în nutrienţi. Însă, nu trebuie să te amăgeşti cu gândul că dacă ai făcut această alegere, te va ajuta şi la slăbit, pentru că mierea este mai calorică decât zahărul.
O linguriţă de miere are 25 de calorii.
O linguriţă de zahăr are 16 calorii.
3. Popcornul făcut în casă, din grăunţe, este sănătos
Trebuie să ştii că popcornul făcut prin metoda clasică, din grăunţe simple şi sub capac, este o gustare sănătoasă şi conţine chiar mai mulţi antioxidanţi decât un fruct proaspăt, susţin specialiştii. În plus, aduce şi o cantitate însemnată de fibre, esenţiale pentru digestie.
4. Alegi produsele fără grăsime în locul celor integrale
Mare atenţie, deoarece acestea pot să fie mai calorice decât cele integrale. Potrivit specialiştilor, grăsimile care conferă gust unui produs pot să fie înlocuite de zahăr şi făină, lucru care creşte valoarea calorică a produsului. În plus, neavând grăsimi nu vei beneficia nici de vitaminele D, E şi A, astfel că e posibil să consumi acel produs absolut degeaba. Alege produsele degresate sau integrale, deoarece dacă le consumi în cantităţi moderate nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa grăsimii.
5. Alegi sushi în locul unui burger crezând că are mai puţini carbohidraţi
Se pare că este greşit, deoarece o porţie de sushi este mult mai bogată în carbohidraţi. Astfel că dacă vrei să slăbeşti şi ţi-ai propus să limitezi consumul de carbohidraţi, această alegere nu se dovedeşte a fi una mai bună pentru tine.