Cocktail-uri exotice
Mod de preparare
Cocktail-urile se servesc cu placere oriunde si oricand, fiind, in plus, usor de preparat.Pina Colada Pentru a realiza acest cocktail aveti nevoie de 5 cl rom alb, 2-3 cl frisca lichida, 2 cl cocos, 8-10 cl suc de ananas.Se combina in shaker cca. 10 minute, apoi se strecora prin gheata intr-un pahar de "long drink". La final se orneaza cu ananas prospat. |
Marguerita Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4 cl tequilla alba, 3 cl triplu sec, 3 cl suc de lamaie. Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: Se tine cu gura in jos si se unge cu o felie de lamaie, apoi se glazureaza gura paharului cu sare. Strecurati amestecul din shaker prin gheata si ornati cu o felie de lamaie. |
Cosmopolitan Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4-5 cl vodka, 3 cl triplu sec, 2-3 cl suc de lamaine, 4-5 cl de suc de afine, cirese sau visine. Se combina ingredientele in shaker cca. 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata. |
5 cl rom alb, 2-3 cl frisca lichida, 2 cl cocos, 8-10 cl suc de ananas. nu prea ma descurc cu masurarea lor daca vas ruga ati putea spune 5 cl rom 5 ml am si eu mai multe retete din reviste si nu le am facutdin cauza asta va multumesc mult
Va recomand eu un site care este focusat special pe cocktail-uri,cu retete originale,metode de preparare pas cu pas la toate cocktailurile cunoscute din lume. http://www.cosmopolitan-bar.ro
Am citit si eu pagina dv si am vazut sute de greseli si comentarii care duc in eroare clientii acestui cocktail! Cocktail-ul Orgasm este destul de necunoscut printre consumatorii de la noi,poate datorita numelui destul de obscur si sonor este evitat!Reteta corecta este urmatoarea....metoda de preparare este "build" in pahar old fashioned plin cu gheata cuburi! Se pune lichior de cafea 20 ml,apoi irish whiski 20ml,amaretto 20 ml si cream half and half,ca garnish cherry maraschino!Este reteta oficiala si corecta!Sper sa o folositi cu incredere si ve-ti descoperi aprecieri din partea clientilor!
nici macar o reteta a acestui cockteil nu poate fi completa daca nu pui motul de frisca pe shot! sincer acum...arta-mi unu/una care isi da seama de ce-i pui u in shot! nu vreau sa par chitros, da romanu nu stie ce bea! daca arata bine e de-ajuns...si asta am vazut-o in 6 ani de bar nu am citit-o in carti sau cv de genu
Sunt barman de vreo 8 ani de zile...la orice cocktail o sa gasiti zeci de retete si derivate...Totul e sa te mulezi dupa gustul clientului...
Va astept pe pagina mea unde gasiti retete cocktail.
n`am observat pe nimeni sa mentioneze ceva de triplu sec :)) io il fac cu 25 de disarrono 50 de kahlua si 20 de triple sec, frisca si ornat cu pudra de cafea intr`un pahar de sampanie
20 bayles,20 kahlua,20 amaretto disarrono....frisca pe margine apoi tai un pai ...si gata
as vrea sa aflu si eu mai milte retete de cok...flambate si altele exotice mai sofisticate:))
reteta originala pt ORGASM: parti egale de irish cream, lichior de cafea, amaretto si frisca lichida (sau half and half daca aveti). problema e cum zicea si cineva inainte: fiecare bar si barman isi face retetele dupa cum stie si descopera ca merge la public. am vazut ORGASM facut inclusiv cu mult lapte pentru a-l lungi si al face mai buvabil (se scade volumul de alcool). referitor la servire se poate face atat ca shooter (de obicei in straturi), dar paharul original este old fashion/tumbler (paharul scurt, mic) si toate ingredientele se shake-ereaza. JADOO: este un cocktail destul de reusit (ca tot intreba cineva), si e defapt un mojito cu gin in loc de rum. se face muddle la bucatile de lime cu zahar brun, se adauga menta,gheata pisata, si gin. se amesteca bine si se completeaza cu gheata pisata si eventual top de soda. se poate adauga si un dash sau doua de bitter-uri eventual
vreau sa stiu si eu mai multe retete la care se foloseste TRIPLU SEC si DE cocktailuri flambate:)
fratilor oragsmul din cate baruri si clubi am muncit eu are reteta destul de asemantoare akuma ca multe altele difera dar reteta pe care am vazuto in retetaruri a fost cam asa 20 cl de bayle's 20 cl amareto si h&h 20 cl 20 ml kahlua ( lichior cafea) care se doarna direct in pahar apropo daca sunteti barmani imi las aicea id schimbam si noi o idee 2 paote va ajut cu cate ceva poate ma ajutati voi :) id meu imi_subzyro@yahoo.com
Orgasm.. - 30 ml kahlua - 30 ml baileys - 10 ml amareto - 30 half & half ( lapte si frisca lichida aceleasi cantitati )
totu depinde de barman e parerea unui barman de 8 anii fiecare barman are carizma lui
Sunt barman de 3 ani si as vrea sa va arat o reteta de cocktail care am gasit-o in India. 3cl tequila, 4cl cointreau, 3cl lime juice si 2cl de crema de ciocolata alba. Suna cam ciudat reteta, si mie mi s-a parut, dar are un gust foarte bun.
sunt barman de aproape un an,iar reteta pe care o fol eu e 1 part Amaretto Saronno 1 part Baileys irish cream 1 part Tia maria 1 part Cherry 1 part Orange 1 part Cream
sunt barman de aproape un an,iar reteta pe care o fol eu e 1 part Amaretto Saronno 1 part Baileys irish cream 1 part Tia maria 1 part Cherry 1 part Orange 1 part Cream
Am multi ani de experienta de munca in bar.Si ce pot spune este ca retetarele difera de la un bar la altul, de la o tara la alta...nu am intalnit un retetar al unui bar sa fie asemanator cu cel al altui bar.E o chestie ciudata pot spune.Iar atunci cand lucrezi la un patron, in primul rand trebuie sa-i respecti conditiile de lucru, insemnand si retetarele.Parerea mea.
Cam 20 ml vin din fiecare la orgasm frisca se pune putin mai multa se toarna contzinutul intrun pahar de martini si se orneaza cu o cireasa maraschino
am si eu o intrebare ... cate feluri de mai ti exista .. in meniurile barurilor din Constanta e o singura reteta ... am citit intr-o revista alta reteta de mai tai .. si spunea ca e reteta ORIGINALA a mai tai`ului....
Imi place foarte mult cum va contraziceti,dar va rog sa ma credeti ca sunteti pe langa subiect. Un exemplu, in carul retetelor asa zise originale sunt date si procentl de tarie (bautura ca marca ), voi spuneti Amaretto, dar de care amareto, etc
Fratilor nu va luati dupa toate crasmele.....toate cocktailurile au aceleasi retete.......doar lea inventat o singura persoana............2cl Kahlua,2cl Finlandia,2cl Baileys,2cl Amaretto si frisca lichida.Se face intr-un pahar flute,in care Kahlua se pune direct iar cu restul ingredientelor se face Shake.
rugamintea mea este daca puteti sa imi trimiteti cateva retete de cocteiluri care sunt cele mai intalnite in romania deoarece o sa incep sa lucrez ca si barman si nu prea stiu retete de cocteiluri. va multumesc anticipat.dragos
cum se prepara jadoo?
in primul rand sunt fiecare in comentariul sau a vorbit despre doua lucruri:despre reteta de cocktail pt orgasm si despre screming orgasm,diferenta intre ele este ca la screming orgasm se pune vodka ,la orgasm se pune kahlua bayley's amareto triplu sec si f putin gin(3ml) si la screming orgasm se aduga vodka,la ambele se pune frisca lichida dar nu in shaker ci deasupra dupa ce ai pus continutul din shaker si mai important e ca kahlua nu se pune in shaker ci in pahar si continutul turnat peste cu lingurita de bar
si eu pot spune k sunt barman, desi lucrez la o cafenea... in seara asta, eram full, si deoadata, o gagik, inalta, bruneta ma intreaba: "nu te supara, , faci? "la care eu, gandindu-ma la comanda pe care o faceam in acel moment, intreb: " aaa, aici sau la pachet?" instantaneu, imi dau seama ce am spus si izbucnesc in ras, urmat in actiune de dom'shoara. as vrea si eu o reteta calumea... una generala sa zic asa...
Reteta originala... cred 15 ml white creme de cacao 15 ml amaretto 15 ml triple sec 15 ml vodka 30 ml half & half Si oricum retetele variaza si vor varia intotdeauna de la un local la altul
Haideti sa va spun ceva: VARA SE BEA COCKTAIL-URI si nu banalele sucuri sau bere, asa ca aveti grija!!!
imi place cocktailul .va multumesc la toti cei care au publicat reteta cocktailului
www.barsolutions.ro,si contactezi pe unul din cei mai buni barmani profesionisti din romania care te vor ajuta cu un boston shaker!bafta
In momentul de fata sunt chelnero-barmanita, si in vara asta, am schimbat doua locatii in care am muncit. nu doar "ingredientele"ptr orgasm difera...in primul bar faceam diverse cocktail-uri si frappeuri;pe care le fac si aici,insa continutul difera,depinde de retetarul fiecarui bar/restaurant. Oarecum e nasol asa, deoarece daca un client e obisnuit cu un cocktail facut intr-un fel,atunci cand intra in alt bar decat cel pe care il frecventeaza, comanda acelasi lucru,si s-ar putea ca noul continut sa nu fie pe placul acestuia.
vreau sa cumpar si eu shaker de unde as putea, iar cocktail ORGASM eu il stiu altfel şi sincer cantitaţile principalelor componente se pot schimba de la o ţară la alta
heh eu am vre-o 3 ani de cind lucrezi ca barman si iata retzeta mea(pot sa spun k are efect): 50ml suc de roshii,30 ml ulei de masline, 50 ml suc de lamiie, 3 cl frisca lichida.., 20 ml Spikushor , 50 ml boers acru , in final se orneaza cu patrunjel. efect garantat!!!
eu sunt incepator in ale barului, dar uite reteta mea de orgasm: 3cl absolut, 3cl bailey's, 3 cl kahlua, 3 cl frisca lichida...si eu caut o reteta mai "universala" dar nu gases. id mess: va_oancea
sunt barman,insa fara diploma!dar am vreo 2 ani pe la un club prin pl si am mai lucrat si in alte part si am intalnit retete diferite la anumite cocktail uri,in special ORGASMUL:var1:50ml bailey's,50ml frisca lichida,20-30ml triple sec var2:30ml amaretto,30ml kahlua,10ml triple sec si frisca lichida! e vreuna corecta sau pot fi ambele in functie de preferinta clientului?