Trucuri inteligente ca să păstrezi fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp
Ce trebuie să faci ca să păstrezi fructele şi legumele proaspete? Trucuri care te învaţă să faci lucruri altfel şi să nu mai greşeşti în bucătărie.
Cu siguranţă te-ai confruntat deja cu situaţia enervantă în care ai fost nevoită să arunci mai multe fructe şi legume pentru că s-au alterat prea repede. Descoperă cele mai bune trucuri ca să păstrezi fructele şi legumele mai mult timp proaspete:
Dacă vrei să păstrezi fructele şi legumele proaspete pentru mai mult timp atunci nu este indicat să le speli înainte de a le depozita în bucătărie sau în frigider. Acest obicei te va ajuta să le prelungeşti viaţa.
Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop din hârtie pe care să-l aşezi sub fructe. Acesta va absorbi umezeala, împiedicând astfel procesul de putrezire a produselor.
Un avocado necopt se pune întotdeauna într-un ziar sau o pungă de hârtie la temperatura camerei. Acest obicei va accelera coacerea lui. După ce fructul s-a înmuiat trebuie să-l pui într-o pungă de plastic la frigider dacă nu vrei să-l foloseşti imediat.
Ardeii, castraveţii şi roşiile trebuie ţinute la temperatura camerei dacă vrei ca ele să nu-şi piardă aroma. Ardeii păstraţi în frigider se înmoaie şi nu vor mai fi crocanţi, iar castraveţii şi roşiile formează deasupra o pojghiţă lipicioasă.
Odată introduse în frigider, bananele se înnegresc. Cel mai bun mod de a le păstra este la temperatura camerei şi cu codiţele învelite în folie alimentară.
1. Nu le spăla niciodată dacă vrei să le depozitezi
Dacă vrei să păstrezi fructele şi legumele proaspete pentru mai mult timp atunci nu este indicat să le speli înainte de a le depozita în bucătărie sau în frigider. Acest obicei te va ajuta să le prelungeşti viaţa.
2. Păstrează-le într-un mediu uscat
Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop din hârtie pe care să-l aşezi sub fructe. Acesta va absorbi umezeala, împiedicând astfel procesul de putrezire a produselor.
3. Cel mai bun truc ca să păstrezi un avocado proaspăt
Un avocado necopt se pune întotdeauna într-un ziar sau o pungă de hârtie la temperatura camerei. Acest obicei va accelera coacerea lui. După ce fructul s-a înmuiat trebuie să-l pui într-o pungă de plastic la frigider dacă nu vrei să-l foloseşti imediat.
4. Nu pune următoarele fructe şi legume în frigider!
Ardeii, castraveţii şi roşiile trebuie ţinute la temperatura camerei dacă vrei ca ele să nu-şi piardă aroma. Ardeii păstraţi în frigider se înmoaie şi nu vor mai fi crocanţi, iar castraveţii şi roşiile formează deasupra o pojghiţă lipicioasă.
5. Bananele nu se ţin la frigider
Odată introduse în frigider, bananele se înnegresc. Cel mai bun mod de a le păstra este la temperatura camerei şi cu codiţele învelite în folie alimentară.