Astazi vei afla de ce plantele ne fac sa devenim mai buni si ne fac mai fericiti. Acesta este este cel de-al doilea motiv major pentru care este bine sa consideram plantele...
Astazi vei afla de ce plantele ne fac sa devenim mai buni si ne fac mai fericiti. Acesta este este cel de-al doilea motiv major pentru care este bine sa consideram plantele de interior drept niste prieteni indispensabili.
Plantele ne fac sa devenim mai buni, mai fericiti
Ocupandu-ne de ingrijirea plantelor scapam de stress - este un lucru dovedit stiintific. Avand grija de prietenii nostri verzi (de cei cu frunze, nu de extraterestri!), ne descoperim noi valente si ajungem sa ne cunoastem mai bine latura iubirii, a grijii pentru ceilalti, in primul rand pentru ca o planta care nu este ingrijita moare.
Acceptand o planta ne asumam o responsabilitate, adoptam o fiinta care "respira". Astfel, invatam subtilitatile atentiei pe care trebuie sa le-o acordam celor din jur.
Suntem obligati sa ne concentram atentia asupra unor nevoi exterioare ego-ului propriu. Devenim constienti de nevoile unei fiinte: cata apa si lumina primeste, la ce intervale, si transferam aceste stari in relatiile interumane.
Devenim mai atenti cu cei din jur. Contactul vizual cu o planta frumoasa ne face sa devenim constienti de propria noastra frumusete.
Studiile arata din ce in ce mai concludent ca ingrijirea plantelor poate fi cea mai eficienta metoda de imbunatatire a starii fizice si psihice. Ele au un efect calmant, de reducere a stress-ului, de relaxare a musculaturii si de imbunatatire a starii de spirit pentru oamenii care le ingrijesc.
Alte studii au demonstrat ca prezenta plantelor reduce oboseala mentala. Cand suntem coplesiti de munca, trebuie doar sa ne ridicam privirea si sa o atintim pret de cateva minute asupra unei plante - ne vom simti imediat mai relaxati.
In concluzie, plantele fascineaza si atrag oamenii, rup monotonia si plictiseala generate de atentia fortata. Oxigenul generat creaza o stare de vioiciune mentala.
Cateva plante naturale mari amplasate la locul potrivit ne vor ajuta sa ne izolam de zgomotele deranjante din jur. Principiul este similar cu acela de a agata tablouri pe pereti intr-o incapere goala pentru a atenua ecoul. Frunzisul des va absorbi o parte din zgomote, inclusiv sunetul telefonului, al copiatorului, imprimantei sau al racitorului de apa, facand sunetele respective mai prietenoase.