Sănătatea ta: De ce e bine să optezi pentru soluţiile de curăţare bio
Casă şi familie · EcoCasa / De Claudiu Apostol, Bio-Cleaning Creator, firma de servicii de curăţenie, 24.03.2013

Noul mileniu a venit cu o „manie” extrem de benefică – mania bio. Iar dacă obsesia pentru sănătate şi-a făcut intrarea pe uşa alimentaţiei, tendinţa spre naturaleţe s-a făcut simţită şi în domeniul frumuseţii.

Noul mileniu a venit cu o „manie” extrem de benefică – mania bio. Iar dacă obsesia pentru sănătate şi-a făcut intrarea pe uşa alimentaţiei, tendinţa spre naturaleţe s-a făcut simţită şi în domeniul frumuseţii.

De aici, a luat naştere un nou stil de viaţă. Un întreg care propune întoarcerea spre puritate prin înlocuirea chimicalelor care au inundat comerţul în ultimii ani cu elementele primordiale – apa, aerul, plantele.

Principiul revenirii la natură se aplică, însă, şi în domeniul produselor casnice. Soluţiile de curăţare, astăzi sufocate de chimicale, au îndepărtat din cămine alternativele simple, naturale, dar la fel de eficace. Consumatorului i-a fost insuflată ideea conform căreia cu cât sunt mai puternice substanţele chimice, cu atât va fi mai eficient procesul de curăţare. Se uită, însă, că odată cu creşterea aportului de substanţe nocive, sănătatea celor care trăiesc în locuinţă este pusă în pericol.


De ce ar trebui să optezi pentru variantele bio ale soluţiilor de curăţare?


Dacă ingredientele produselor din comerţ pot cauza inflamaţii, arsuri, dereglări hormonale sau probleme respiratorii, substanţele naturale te feresc de asemenea neplăceri.

Substanţele utilizate pentru curăţarea cuptorului, a ţevilor sau a toaletei sunt extrem de toxice, avertizează Claudiu Apostol, Bio-Cleaning Creator, firma de servicii de curăţenie. În cele mai nefericite cazuri, ele provoacă arsuri severe interne (în cazul ingerării) sau externe (prin contact cu pielea). Motivul? Ingrediente precum amoniacul, agenţii de înălbire, fosfatul sau clorul, care se numără printre cele mai periculoase substanţe chimice pe care le-ai putea avea în casă.



Alternativele bio exclud existenţa unor asemenea compuşi, dar reuşesc să cureţe în profunzime prin puterea apei şi a altor elemente naturale, extrem de bine mirositoare (îţi imaginezi o locuinţă cu mireasmă de mentă proaspătă?). Iar pentru momentele în care nu ai la îndemână un produs bio, combinaţia apă fierbinte plus bicarbonat de sodiu este mereu câştigătoare!

Copiii rămân în siguranţă. Prin utilizarea unor soluţii de curăţare bio, riscurile ies din discuţie, astfel încât micuţii vor putea contribui în siguranţă la treburile casnice. În plus, produsele naturale protejează copiii de dăunătorul clor, care, odată inhalat, provoacă afecţiuni respiratorii şi creşte riscul apariţiei cancerului. Şi femeile gravide ar trebui să se ferească de chimicale – studiile au confirmat faptul că acestea sunt extrem de periculoase pentru dezvoltarea fătului.



Vase curate, mâncare sănătoasă


Chiar şi după clătire, compuşii periculoşi din detergenţi rămân la suprafaţa vaselor din bucătărie. De aici şi până la infiltrarea în mâncarea de zi cu zi rămâne un pas foarte mic – de aceea, recomandăm fie utilizarea unor soluţii bio pentru curăţarea vaselor, fie folosirea apei fierbinţi în combinaţie cu zeamă de lămâie. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro