Apropierea dintre cele doua animale trebuie sa aiba loc sub o supraveghere atenta: cainele trebuie tinut in lesa, iar pisica, daca este mai tematoare, va fi tinuta la inceput in cusca. Cainele nu trebuie lasat sa intimideze pisica nici macar in joaca; opriti-l cand latra sau se repede la ea si aratati-i ca ceea ce face nu este acceptabil.

Pe de alta parte, pisica poate fi cea care respinge cainele. Daca la prima intalnire pisica loveste cainele cu labuta peste bot este, in ciuda aparentelor, un semn bun. Ea il avertizeaza astfel ca teritoriul pe care intra nu-i apartine. Cainele se va retrage si, cu timpul, va ajunge sa respecte limitele impuse de pisica.


La inceput nu-i lasati sa stea impreuna mai mult de o jumatate de ora. Mariti treptat intervalul de timp in care pisica se obisnuieste cu noul partener de joaca si nu-i scapati din ochi. Atunci cand vreti sa corectati cainele, nu folositi un ton ridicat si nu va manifestati nelinistea. Simtind ca sunteti relaxat(a), si animalele vor fi in largul lor. Cand credeti ca pisica se simte in siguranta in apropierea cainelui, ii puteti inlatura acestuia zgarda.

Cateva precautii

Nu va grabiti sa scurtati perioada de adaptare, chiar daca pisica accepta fara dificultati apropierea cainelui (acesta este un animal de companie expansiv si poate uita usor limitele teritoriului sau).


Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac cei care vor sa-si mareasca familia prin aducerea in casa a unui nou animal de companie este sa-i dea noului venit mai multa atentie decat animalului gazda. Acest comportament nu este recomandabil. Din experiente asemanatoare, se cunoaste ca favorizarea unei pisici nou venite, in detrimentul atentiei oferite unui caine (animalul de companie "gazda") va produce gelozie. Cea mai buna atitudine este ca animalul "gazda" sa fie favorizat cu masura.


Pentru a ajuta pisica sa se simta in siguranta, amenajati-i in casa locuri inalte, etajere pe care sa se catere sau care sa o ajute sa se deplaseze prin casa fara sa aiba de-a face cu cainele. Puneti in aceste locuri portii mici din hrana favorita a pisicii si paturi tesute dintr-un material moale.

Tratati cainele ca si cum pisica nu ii este concurenta in castigarea afectiunii. Evitati sa ridicati tonul daca unul dintre cei doi viitori parteneri de joaca face mici prostioare si recompensati-i ori de cate ori ii gasiti jucandu-se. Cu timpul, veti putea admira o pereche de animale jucause care sa tina companie copiilor dumneavoastra.
  • laurK, miercuri, 27.03.2013 16:27
    impacai

    iata cea mai buna metode pt a reusi sa aduci impreuna pisica si un caine http://cumfacsa.ro/animale-companie/cum-sa-faci-o-pisica-si-un-caine-sa-se-inteleaga

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro