Cum să împrietenești un câine cu o pisică
Știi entuziasmul acela pe care îl ai când îți iei primul animal de companie? Ei bine, acesta nu dispare nici la al doilea.
Însă, în momentul în care ai deja un animal de companie, te întrebi cum îl va accepta acesta pe noul venit? Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care unul dintre animăluțe este un câine, iar celălalt o pisică. Să împrietenești un câine cu o pisică nu ar trebui să fie un proces greu. Însă iată câteva sfaturi de la specialiști, care ne învață cum să menținem pacea în casă, în timpul tranziției!
Atunci când încerci să împrietenești un câine cu o pisică, de obicei cățelul este cel care face mai multe probleme. Cei mai mulți câini sunt obișnuiți să urmărească obiectele care se mișcă repede. Iar atunci când pisicile se sperie și fug, câinii simt nevoia de a le urmări. Este important să îndepărtezi aceste obiceiuri de la începutul relației.
Trucuri care te ajută să împrietenești un câine cu o pisică
1. Asigură-te că pisica poate fugi și se poate ascunde, dacă vrea.
Fie că este vorba de un pui de pisică sau de o pisică în vârstă, aceasta are nevoie să se miște liberă prin casă, atunci când îți faci cunoștință cu un nou animal. Ar trebui ca pisica să aibă cutii sau locuri înalte la dispoziție, pentru a se ascunde.
2. Ține entuziasmul cunoscut al cățeilor în lesă.
Câinele nu ar trebui să poată alerga pisica prin casă. Acest lucru este puțin mai greu de făcut atunci când vine vorba de câinii din rasa ciobăneștilor, care au instinctul de a prinde prada.
3. Nu forța apropierea fizică dintre un câine și o pisică.
Dacă iei pisica în brațe și o ții în fața câinelui tău, nu vei face decât să încurajezi pisica să zgârie câinele și câinele să aibă un sentiment de respingere față de pisică. Dacă vrei să împrietenești un câine cu o pisică, lasă întotdeauna pisica să decidă când este cazul să se apropie de cățel.
4. Pregătește-ți animalul pentru schimbare.
Specialiștii sugerează câteva schimbări pentru anticiparea prieteniei dintre un cățel și o pisică. De exemplu, mută litiera cu nisip a pisicii, închide unele uși, pune și niște portițe de scăpare. În acest fel animalele de companie au ocazia de a se obișnui mai ușor cu modificările înainte de a aduce un nou membru al familiei acasă.
5. Gândește-te la reacțiile animalului tău.
Încearcă să faci schimbările în funcție de perspectiva animalelor tale. De exemplu, dacă muți litiera pisicii undeva unde trebuie să treacă mereu prin locul în care doarme câinele, iar câinele latră la început, s-ar putea să îți stresezi pisica.
Între timp, ține câinele și pisica în camere diferite, până când se calmează și se obișnuiesc unul cu altul. De asemenea, fă tot posibilul pentru a duce mirosurile de la un animal la altul, fie că îi mângâi pe rând sau că le schimbi camerele în care stau. Și nu-i lăsa niciodată singuri acasă în aceeași cameră, până când nu ai siguranța că se înțeleg.