Cum să faci o pisică să te placă
Casă şi familie · Animale / 16.02.2019

Pisicile sunt creaturi misterioase. De ce fug atunci când vrem să le luăm în brațe?

Indiferent dacă ai o pisică sau ai o afinitate pentru animalele de companie ale prietenilor, probabil că ai întâmpinat provocarea de a câștiga inima unei feline reticente. Comportamentul tău s-ar putea să fie de vină. Există anumite trucuri care pot face o pisică să te placă. Iată care sunt acestea!

Trucuri care pot face o pisică să te placă


1. Urmărește limbajul corpului


Dacă o pisică simte teamă, este mai probabil să se ascundă sau să te evite. Atunci când întâlnești o felină pentru prima dată, este important să o faci să se simtă confortabil. Pisicile sunt mici în comparație cu oamenii, deci este foarte important să se simtă în siguranță. Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când întâlnești o pisică este să te lași în jos și să o saluți la nivelul ei. Dacă te faci mai mic, pari mai puțin intimidant. Este important să îți verifici limbajul corpului. Contactul vizual direct poate fi considerat intimidant sau chiar agresiv. Chiar și limbajul corpului care se concentrează direct asupra pisicii poate fi considerat a fi prea intens. Cel mai simplu lucru pe care îl poți face? Nu îi acorda atenție și va veni singură la tine.

2. Lasă pisica să te abordeze


Pisicile pot fi irezistibil de adorabile. Dar oricât de mult ți-ai dori să întâmpini o pisică cu o îmbrățișare, nu o face. Aceasta este o greșeală comună în rândul oamenilor care iubesc pisicile. Aceștia vor merge către pisică, vor încerca să o mângâie și să îi câștige afecțiunea. Însă aceste acțiuni fie vor fi ignorate, fie vor provoca pisica. În loc de a merge către ea, încurajeaz-o să vină către tine. Stai jos și întinde degetul arătător către pisică. Apoi, lasă pisica să te miroasă. Poți pune mâna pe jos, ca aceasta să te miroasă și să nu fie nevoită să vină foarte aproape. Mai departe, poți începe să mângâi sau să scarpini capul pisicii, dar încet. Dacă aceasta pleacă, las-o să plece. Secretul este să lași pisica să dea tonul interacțiunii și să îi lași spațiu pentru a se relaxa.

3. Observă ce îi place și ce îi displace


La fel ca oamenii, pisicile au personalități și preferințe foarte diferite. Dacă interacționezi cu pisica unui prieten, poți pune întrebări. Dar dacă adopți o pisică, va fi nevoie de timp pentru a putea observa comportamentul pisicii și pentru a-ți da seama ce îi face plăcere și ce o enervează. Chiar și o pisică timidă și curioasă poate deveni cel mai bun prieten, dacă parcurgi etapele pe rând și o ajuți să câștige încredere în tine. Te poți împrieteni mai ușor cu aceasta dacă afli ce îi place în mod special. Dacă îi place să fie periată, atunci periaz-o. Când vine vorba de mângâieri, celor mai multe pisici le place să fie scărpinate pe frunte, în jurul urechilor, pe gât și pe obraji. Așa că limitează-te la aceste zone atunci când ai de-a face cu o pisică nouă. 

4. Fii calm și pozitiv


Dacă ești obișnuit cu interacțiunile cu câinii, s-ar putea să interacționezi cu animalele de companie într-o manieră energică. Dar acest tip de comportament tinde să îndepărteze pisicile. Nu face mișcări, gesturi sau sunete bruște. Cu cât sunt mai previzibile acțiunile tale, cu atât mai multă încredere va avea pisica în tine. De asemenea, este important să ai comportamente pe care pisicile le pot asocia cu rezultatele pozitive. Dă-i mâncare pisicii în timp ce vorbești cu ea și fă un obicei din a spune numele pisicii tale. Fă totul pozitiv în jurul tău. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro