Vrei să bei o cafea bună? Nu face aceste 10 greșeli care-i distrug gustul!
Casă şi familie · Acasa / 20.05.2018

Dacă vrei să bei o cafea delicioasă în fiecare dimineață, nu face aceste greșeli care pot să-i distrugă gustul și să o transforme total!

Consumul de cafea este în continuă creștere, iar consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși. Adevărul este că mai bine bei o cafea delicioasă care te răsfață dimineața, decât să consumi mai multe, dar proaste. Unii consideră că a face o cafea bună nu este deloc un lucru complicat. Și, așa este, dacă ai cumpărat boabe de cafea de calitate! Însă, ca să obții în fiecare dimineață o cafea care-ți răsfață toate simțurile, trebuie să te asiguri că nu faci următoarele greșeli prezentate de 
BrightSide și care-i pot distruge aroma:


1. Faci economie și cumperi cafea ieftină

Dacă vrei să obții o cafea savuroasă este important să cumperi boabe de cafea de înaltă calitate. Astfel că, o cafea de calitate nu va fi niciodată ieftină. Dacă îți place foarte mult cafeaua de calitate și diminețile tale devin mai frumoase când ai o cafea bună, atunci merită să iei o cafea de specialitate. În plus, dacă bei doar o cafea pe zi, dimineața, nu este deloc o investiție costisitoare. 


2. Nu folosești râșnița de cafea

Multă lume preferă să cumpere cafeaua măcinată pentru a economisi timp dimineața, însă aroma ei va fi mult diminuată, iar gustul cafelei nu va fi unul deosebit. De aceea, ar fi de preferat să cumperi cafea boabe de calitate și să acorzi atenție modului în care trebuie râșnită. Potrivit specialiștilor, există cinci feluri în care poți să macini cafeaua, în funcție de modul de preparare al ei: cu o granulație mai mare, medie, foarte fină, pentru espresso și aproape pudră. Cafeaua măcinată cu o granulație mai mare este perfectă pentru French press sau la filtru, cea cu granulație medie este potrivită pentru un aparat obișnuit de făcut cafea, iar variantele foarte bine și aproape pudră sunt pentru espresso și cafeaua la ibric.


3. Nu acorzi atenție sortimentului de boabe de cafea pe care-l cumperi

Principalele două sortimente de cafea sunt Arabica și Robusta. Arabica are o aromă mai delicată, în timp ce Robusta este mai amăruie și conține mai multă cofeină. De asemenea, cafeaua Arabica este de două ori mai scumpă decât Robusta. Boabele de cafea Arabica sunt mai mari și au o formă ovală, în vreme ce Robusta are bobul mai rotund. 


4. Nu păstrezi cafeaua cum trebuie și își pierde aroma

Cafeaua are trei dușmani principali: aerul, lumina directă și căldura. Boabele de cafea trebuie păstrate într-un recipient de sticlă și nu trebuie niciodată lăsate în ambalajul lor original. 


5.Nu urmezi regula principală în ce privește cantitățile de apă și cafea

Experții recomandă că o cafea bună trebuie să respecte următoarea regulă: la un gram de cafea proaspăt măcinată se adaugă 10 mililitri de apă. Dacă folosești prea multă apă, vei obține o cafea mediocră, fără o aromă intensă și un gust bogat. 

 

6. Folosești cana nepotrivită

Cea mai bună cană pentru cafea are 200 de mililitri și cu marginile foarte groase, susțin experții. Dacă această cană este și ușor alungită în partea de jos va fi mult mai bine, deoarece păstrează cafeaua mai mult timp caldă. Un truc recomandat de experți: încălzește cana înainte de a turna cafeaua fierbinte, deoarece acest lucru îi va îmbogăți aroma. 


7. Păstrezi boabele de cafea în frigider

Cafeaua nu trebuie păstrată la frigider sau la congelator, deoarece poate să absoarbă diverse arome.

8. Bei cafeaua după ce s-a răcit

Ca să te bucuri de intensitatea aromei, trebuie să bei cafeaua imediat după ce a fost preparată. Pe măsură ce se răcește, cafeaua își pierde aroma și devine mai amăruie. 


9. Combini cafeaua cu prea multe ingrediente

Cafeaua este o sursă excelentă de antioxidanți, iar cercetările recente arată că acest lucru nu este diminuat prin adăugarea unei cantități mici de lapte. Însă, este foarte important să nu adaugi prea mult lapte în cafea și să nu o îndulcești dacă vrei să te bucuri de aroma ei. 
 
 

10. Cumperi cafeaua în cantități mari

Ca să aibă o aromă intensă este de preferat să consumi cafeaua în primele trei săptămâni după prăjirea ei. Prin urmare, este recomandat să cumperi boabele proaspăt prăjite, să le depozitezi corect și să nu achiziționezi cantități mari. Astfel te poți bucura de gustul ei proaspăt și să bei o cafea bună în fiecare dimineață. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro