Salată de orez cu ton, porumb şi mazăre
Salata de orez cu ton este foarte uşor de preparat şi este o reţetă sănătoasă. Mai mult, această gustare este consistentă, dar săracă în calorii.
Ingrediente:
4 conserve de ton
2 conserve porumb boabe
1 conservă mazăre
4 linguri unt
4 portocale mari
1 lămâie
600 g orez
maioneză, gogoşari
sare şi piper
Mod de preparare:
Pentru început, se curăţă şi se feliază portocalele, după care se călesc în unt.
Apoi se prăjeşte orezul în grăsimea rezultată, iar în momentul în care acesta prinde o culoare aurie se acoperă cu
apă şi se lasă la fiert, fără a se amesteaca.
În acest timp, mazărea şi porumbul se pun la scurs, gogoşarii se feliază, iar tonul trebuie mărunţit.
După ce a fiert orezul, se amestecă alături de celalte ingrediente şi se adaugă sare şi piper, după gust. maioneza se adaugă înainte de servire.