Risotto cu ciuperci şi parmezan
Casă şi familie · Acasa / 26.09.2012

Când ai pofta de ceva cu adevărat delicios, încearcă această reţetă de risotto cu ciuperci, parmezan şi arpagic aromat. Simte-te ca într-un restaurant italian la tine acasă!

Când ai pofta de ceva cu adevărat delicios, încearcă această reţetă de risotto cu ciuperci, parmezan şi arpagic aromat. Simte-te ca într-un restaurant italian la tine acasă!

Ingrediente:

6 ceşti cu supă de pui
3 linguri cu ulei de măsline
900 de grame de ciuperci albe, tăiate felii subţiri
2 cepe mici, tocate mărunt
1 1/2 cană cu orez Arborio
1/2 cană cu vin alb, sec
sare după gust
piper proaspăt măcinat
3 linguri de frunze tocate mărunt de arpagic
4 linguri cu unt
1/3 cană cu parmezan răzuit



Mod de preparare:
   
Încălzeşte supa la foc mic.

Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mediu-iute.

Adaugă ciupercile şi prăjeşte-le până devin moi, aproximativ 3 minute.

Scoate-le şi lasă-le deoparte, împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o.

Adaugă o lingură de ulei de măsline în tigaie şi adaugă ceapa, pe care o căleşti 1 minut.

Adaugă orezul, amestecând pentru a fi acoperit uniform cu ulei, timp de 2 minute.

Când orezul a căpătat o culoare aurie, toarnă vinul şi amestecă până când este complet absorbit.

Adaugă o jumătate de ceaşcă de supă şi amestecă până este complet absorbită de orez.

Continuă să adaugi câte o jumătate de ceaşcă, amestecând continuu, timp de 15 - 20 de minute, până ce orezul este al dente.

Ia de pe foc şi adaugă ciupercile cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, untul, frunzele de arpagic şi parmezanul. Asezonează cu sare şi piper după gust.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro