În postul Paştelui o porţie de paste cu ciuperci este ideală pentru persoanele care nu vor să mănânce carne.
În postul Paştelui o porţie de paste cu ciuperci este ideală pentru persoanele care nu vor să mănânce carne.
Ingrediente:
1 pungă de paste penne, 500 g de ciuperci, 2 cepe mici, 2-3 caţei de usturoi, 1 cutie pastă de tomate, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 lingură cu busuioc uscat, sare, piper şi ulei.
Mod de prepare:
Primul pas este să pui pastele penne la fiert în apă cu sare, potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, curăţă şi spală bine ceapa şi taie-o mărunt. De asemenea, şi usturoiul trebuie curăţat şi tocat mărunt. Ciupercile trebuie să le cureţi, să le speli şi să le tai cubuleţe. Într-o tigaie unsă cu puţin ulei de măsline căleşte ceapa şi usturoiul. Când au început să capete o culoare aurie adaugă ciupercile şi lasă-le câteva minute, până se înmoaie. Potriveşte cu sare şi piper şi adaugă busuioc. Când toate acestea sunt aproape gata adaugă pasta de tomate şi lasă-le să fiarbă până începe să scadă. Scurge apa de la paste şi aşază-le pe o farfurie întinsă. Toarnă amestecul cu ciuperci şi presară pătrunjelul tocat mărunt.