Reţetă Andreea Raicu: Supă de linte cu mentă, delicioasă şi sănătoasă
Lintea este originară din Asia şi este, probabil, una dintre cele mai importante surse de proteină vegetală de calitate. O porţie de 100 de grame conţine 26 de grame de proteine. O singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.
Lintea este originară din Asia şi este, probabil, una dintre cele mai importante surse de proteină vegetală de calitate. O porţie de 100 de grame conţine 26 de grame de proteine. O singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.Ingrediente:
450 g linte
1 ceapă mică
1 morcov
1 ardei gras
3 căţei de usturoi
200 ml suc de roşii
ulei de măsline
zeama de la o lămâie
mentă proaspătă
chimion
sare şi piper
Mod de preparare:
Se lasă lintea să stea la înmuiat câteva ore, apoi se scurge de apă şi se clăteşte cu apă rece. Legumele se curăţă şi se taie julienne. Într-o oală se pune apă la fiert cu puţină sare şi ulei de măsline. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul, morcovul şi lintea. Se fierbe lintea la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Când s-a fiert ceapa se pune şi sucul de roşii. Lintea, când este fiartă, trebuie să aibă aceeaşi consistenţă ca fasolea. Se condimentează cu sare, piper şi chimion. Se lasă 15 minute la răcit. Înainte de a pune lintea în blender, se pune separat jumătate din cantitatea de lichid. Lintea şi legumele se pasează în blender şi se adaugă treptat supă, astfel încât să se obţină consistenţa unei creme. La final se adaugă menta tocată şi zeama de lămâie.