Poți avea aer curat și în interior: 6 micro plante de apartament
Casă şi familie · Acasa / 07.01.2020

Ai un apartament mic și credeai că trebuie să uiți de plantele care îi înveselesc interiorul în favoarea mobilei sau a decorațiunilor? Alege una dintre cele 6 micro plante de apartament și vei ameliora calitatea aerului pe care îl respiri când ești acasă fără să te simți înghesuit.

Ți se pare că apartamentul tău are un interior fără personalitate și monoton? Poți aduce un plus de culoare cu ajutorul plantelor. De îndată ce incluzi natura în interiorul spațiului în care locuiești te vei simți energizat, iar aerul din jurul tău va fi mult mai pur. Dacă plantele de mari dimensiuni sunt ideale pentru a umple colțurile goale ale camerelor sau a completa decorul, nici cele care ocupă puțin spațiu nu sunt de ignorat. Optează pentru micro plante de apartament dacă nu ai la dispoziție o suprafață mare, dar vrei să înfrumusețezi fiecare colț și să ai parte de aer curat în orice moment al zilei.
Nuanțele variate de verde te vor face mai optimist și se vor armoniza cu restul lucrurilor din cameră fără să te copleșească. Un avantaj considerabil pentru plantele mici din ghivece este faptul că se pot încadra în locuri diferite și le poți muta des dacă ai idei noi pentru aranjarea unei camere.

 
Iată care sunt cele mai utile micro plante de apartament:

 
1. Aloe vera

Este o plantă de mici dimensiuni, care crește armonios dacă are parte de lumina soarelui. Trebuie să lași pământul să se usuce complet înainte de a uda din nou planta, fiind alegerea ideală dacă ești ocupat și nu vrei să ai grijă constant de plante. În plus, aloe vera este foarte utilă și ca remediu natural pentru arsuri minore sau expunerea excesivă la soare. Aloe vera arată interesant plasată pe rafturile bibliotecii.

 
2. Anthurium

O plantă anthurium se va integra foarte bine într-un apartament mic și se adaptează diferitelor tipuri de lumină. În acest mod nu vei fi obligat să o plasezi în apropierea feresterelor, ci o poți așeza în locul care ți se pare ideal pentru puțină culoare. Se potrivește de minune pe mese sau birouri, dar și pe etajere.

 
3. Planta chinească a banilor

Este foarte apreciată pentru frunzele mici și rotunde, fiind destul de greu de găsit. Este uneori numită și planta misionarului pentru că s-a răspândit în toată lumea datorită misionarului norvegian Ahnar Espergen, care a luat ramurile acasă în 1940 și le-a împărțit cu cei dragi. Planta are nevoie de semi-umbră, pământul trebuie bine scurs și este potrivită pentru decorarea rafturilor din apartament.

 
4. Echeveria

Face parte dintre plantele suculente mici și se integrează foarte bine în atmosfera de birou de la serviciu, dar și într-un apartament de dimensiuni reduse. Aduce puțină culoare, dar nu extrem de intensă, fiind ideală în spațiile cu nuanțe pastelate sau în apropierea cărților. Are nevoie de lumină parțială sau directă.

 
5. Bambusul norocos

Este o plantă decorativă care poate crește atât în ghiveci, cât și în apă. În cazul în care alegi apa ai grijă să o schimbi la fiecare 7-10 zile și să o filtrezi. Dacă preferi să folosești ghiveciul nu trebuie să uzi din nou planta decât când vezi că pământul s-a uscat la suprafață. Nu plasa bambusul în lumina directă de la fereastră pentru că îi va face mai bine o lumină mai redusă. Este foarte potrivit ca decor pentru mese.

 
6. Peperomia

Are frunze groase, care își mențin un nivel ridicat de  hidratare, planta rezistând perioade îndelungate fără apă. Ocupă puțin spațiu pentru că se frunzele cresc foarte apropiate, încadrându-se excelent pe rafturile înguste sau pe birourile mici. Ideal este să aibă lumină indirectă, dar poate supraviețui și numai cu lumina de la neon.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro