Plăcintele la tigaie sunt uşor de făcut şi ai la îndemână diverse combinaţii la care poţi să apelezi. Descoperă cât de simplă este reţeta!
Plăcintele la tigaie sunt uşor de făcut şi ai la îndemână diverse combinaţii la care poţi să apelezi. Descoperă cât de simplă este reţeta!
Ingrediente pentru aluat:
- 400 grame de făină albă şi integrală
- 250 mililitri apă caldă
- puţină sare de mare
- puţin ulei de măsline.
Ingrediente pentru umplutură:
- brânză de oaie
- ceapă verde
- mărar proaspăt
- sare de mare
- piper negru, măcinat.
Mod de preparare
Făina se amestecă cu apa şi uleiul care se adaugă treptat, după care se frământă aluatul şi se lasă 30 de minute, acoperit cu un prosop. Între timp se mărunţeşte mărarul şi ceapa, se adaugă puţină sare şi se amestecă bine cu mâna. Apoi se adaugă brânza de oaie. După cele 30 de minute, rupe din aluat câte o bucată, formează o biluţă pe care să o întinzi cu făcăleţul. Pune la mijlocul aluatului umplutura si acoper-o cu aluatul, după care se întinde din nou cu făcăleţul. Tigaia se unge cu puţin ulei şi se pune pe rând câte o plăcintă.