58
Patiserie la rang de artă: Cele mai frumoase prăjituri care îți lasă gura apă
Când Karin pornește cuptorul, te poți aștepta la o minunăție. Cum altfel poți descrie ceea ce face ea?
Pasionată de gătit și de fotografie, Karin Pfeiff-Boschek a ridicat patiseria la nivel de perfecțiune. Ea aranjează aluatul și fructele în cele mai vibrante modele geometrice și botanice. Dacă ai senzația că aceste bunătăți arată ca în cărțile de gastronomie, să știi ai dreptate: ea a publicat un ghid detaliat despre cum să transformi plăcintele și păjiturile în opere de artă în cartea sa, "Elegant Pie" ("Plăcinta elegantă").Karin a povestit pentru Bored Panda că aventura ei în acest domeniu a început în copilărie, dar nu a evoluat spre un nivel profesionist:
"La 20 de ani, am petrecut mai multe veri la Paris și am fost fascinată de bunătățile din fiecare patiserie de pe orice stradă și de la orice colț. N-am devenit o brutăriță, totuși, dar am devenit interesată de producerea, designul, colorarea și crearea propriilor mele obiecte de artă textlă. Cu toate astea, mi-a plăcut să brutăresc, experimentând adesea cu diverse aluaturi"
"Soțul meu, născut în America, a învățat să facă plăcintă de la mama lui, o brutăriță premiată care gătește foarte bine. Am crezut că plăcintele sale erau delicioase, dar a început să se întrebe dacă cineva ar putea să le decoreze într-o manieră similară prăjiturilor care se transformă în opere de artă. Asta s-a întâmplat exact când mi-am deschis un cont pe Instagram și am început să postez poze cu plăcintele pe care le decoram. Spre surpriza și încântarea mea, comentariile au fost pozitive, iar numărul de admiratori a crescut pe contul meu"
Nu știm cum ar fi arătat prăjiturile și plăcintele pe care le face Karin dacă ar fi fost brutar profesionist și ar fi trăit numai din această îndeletnicire, dar știm că minunățiile pe care ea le scoate din cuptor sunt atât de grozave încât nu te înduri să le mănânci. Iată câteva dintre "capodoperele" efemere pe care le-a creat până acum!