File de peşte cu legume
Consumul de peşte aduce numeroase beneficii pentru sănătate. În plus, poate fi preparat în nenumărate feluri. Iată o reţetă uşor de preparat şi extrem de gustoasă. Poftă bună!
Consumul de peşte aduce numeroase beneficii pentru sănătate. În plus, poate fi preparat în nenumărate feluri. Iată o reţetă uşor de preparat şi extrem de gustoasă. Poftă bună!Ingrediente
8 bucăţi file de peşte
2 cartofi
1 morcov
1 castravete
1 pumn de fasole verde
1 lingură unt
1 ceapă
1 roşie
1 pahar jumătate cu apă sau supă de peşte
1 lingură pătrunjel tocat mărunt
1 lămâie
Sare, piper, frunze de dafin
Preparare
Fierbe cartofii fără a-i decoji, apoi îndepărtează coaja şi taie-i felii. Curăţă morcovii şi taie-i în felii rotunde, pe care apoi le fierbi şi le scurgi. Spală şi taie castraveţii în cubuleţe, fără a-i decoji. Bucăţile de castravete, de mărimea unei nuci, trebuie fierte şi apoi scurse. Fierbe şi scurge fasolea. Toacă mărunt pătrunjelul. Decojeşte lămâia şi tai-o în 8 felii. Decojeşte şi taie în cuburi roşia, după ce ai îndepărtat seminţele. Căleşte în unt, timp de câteva minute, ceapa tăiată cuburi. Adaugă apa, cuburile de roşie şi lasă să fiarbă timp de 2-3 minute. Adaugă şi sare, piper, pătrunjel.
Taie patru folii de aluminiu cu o lungime de 30-45 de cm. Întinde foliile în farfurii şi lasă jumătate pe farfurie şi cealaltă jumătate în afara ei. Pe fiecare folie aşază 60 g cartofi, două bucăţi de peşte, morcovi, castraveţi şi un sfert din cantitatea de fasole. Mai pune două felii de lămâie, sare şi piper, jumătate de frunză de dafin şi 50-60 de grame de sos. Împătureşte cealaltă jumătate de folie (partea din afara farfuriei) începând din colţuri, astfel încât ingredientele să fie bine împachetate şi sosul să nu se poată scurge. Pune într-o tavă toate cele patru folii, împaturite ca mai sus.